Publicat: 15 Martie, 2019 - 17:44

Colegiul Naţional "Decebal" din Deva a primit, vineri, distincţia "LabelFrancEducation" pentru excelenţa în domeniul învăţământului bilingv francofon, ceremonia desfăşurându-se în prezenţa ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.

Distincţia confirmă calitatea sistemului de educaţie în limba franceză de la liceul din Deva, dar şi competenţa profesorilor care predau în sistem bilingv la acest colegiu, a declarat, cu acest prilej, ambasadoarea Franţei.

"Sunt foarte bucuroasă să vizitez această instituţie care a primit distincţia 'LabelFrancEducation' anul trecut. Este o distincţie care confirmă excelenţa în educaţie în predarea limbii franceze, în sistem bilingv. Ea reprezintă recunoaşterea competenţelor profesorilor acestei şcoli, a programelor, a sprijinului avut din partea Inspectoratului Şcolar", a spus ambasadorul Michele Ramis.

La rândul său, directorul Colegiului Naţional "Decebal" Deva, Florin Ilieş, a arătat că procedura de candidatură pentru obţinerea distincţiei a fost una complexă şi a vizat aspecte calitative ale învăţării şi predării limbii franceze în cadrul secţiilor bilingve ale instituţiei de învăţământ pe care o conduce. Potrivit acestuia, primele clase cu predare bilingvă s-au înfiinţat în anul 1993, iar de atunci elevi ai liceului devean au reuşit să ajungă în funcţii importante graţie cunoaşterii limbii franceze.

"Recunoaşterea oficială a meritelor învăţământului bilingv de la Colegiul Naţional Decebal din Deva se datorează întregii echipe pedagogice a profesorilor de limba franceză şi de discipline nonlingvistice predate în limba franceză - matematică, chimie, geografie", a spus Ilieş.

Colegiul Naţional "Decebal" Deva a obţinut 'LabelFrancEducation' pentru excelenţă în domeniul învăţământului bilingv francofon în 30 august 2018, printr-o hotărâre a Ministerului Europei şi Afacerilor Externe francez.

În lume sunt 285 de licee din 53 de ţări care au primit distincţia LabelFrancEducation, dintre care 13 sunt instituţii de învăţământ din România. 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: