18 august 2022

Devino voluntar în cadrul Programului de Tabere „ARC” 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ce este programul „ARC”?
Program de tabere prin care elevi, studenţi, tineri şi profesori români din toate colţurile lumii, se conectează la valorile patrimoniului românesc, îşi dezvoltă abilităţile de comunicare în limba română şi leagă prietenii.

Unde se organizează?
În Centrele de Agrement:
Oglinzi din judeţul Neamţ, în perioada 18 iulie – 22 august a.c., cinci serii de câte şapte zile; Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august a.c., patru serii de câte şapte zile;

Ce vei face?
Vei ajuta la organizarea şi desfăşurarea: atelierelor de conversaţie în limba română; atelierelor creative de arte plastice; atelierelor de muzică; atelierelor de istorie şi cultură română; precum şi a altor activităţi organizate în tabere.

De ce să devii voluntar în programul „ARC”?
Contribui la spiritul de colaborare şi unitate al românilor de pretutindeni; promovezi România, cultura şi civilizaţia românească; împărtăşeşti celorlalţi din cunoştinţele tale; influenţezi în mod pozitiv viitorul unui tânăr şi îl încurajezi să-şi descopere legătura cu România; trăieşti o experienţă nouă alături de o echipă formată din oameni tineri şi entuziaşti; îţi dezvolţi abilităţile de comunicare şi îţi faci prieteni din toată lumea; primeşti adeverinţă de voluntariat.

Ce asigură Departamentul pentru Românii de Pretutindeni?
Organizatorul asigură cazare, masă şi transport de la Bucureşti la tabără şi retur.

Vrei să cunoşti români din afara graniţelor şi să-i ajuţi să redescopere România?
Dacă da, şi îndeplineşti următoarele cerinţe: eşti student, masterand sau cadru didactic etc.; ai abilităţi de comunicare şi te adaptezi uşor; eşti creativ şi plin de energie. eşti disponibil o serie sau mai multe serii. Trimite-ne: o scrisoare de intenţie, un CV şi copia actului de identitate, la adresa de e-mail: taberearc@dprp.gov.ro sau prin poştă, la adresa str. Muzeul Zambaccian, nr. 17, sector 1, Bucureşti, până la 1 iulie 2022. Te aşteptăm în echipa noastră! Mai multe detalii aici: http://dprp.gov.ro/web/tabere-arc-2022/