Publicat: 6 Aprilie, 2012 - 13:21

Europarlamentarul Iosif Matula a participat  la dezbaterea cu tema "Uniunea Europeană și ieșirea din criza economică" desfășurată în această săptămână în Aula Avram Iancu a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu europarlamentarul Iosif Matula, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu și Centrul de Documentare Europeană Sibiu.

Reuniunea a fost deschisă de Lucinia Bal, șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în Românaia și a reunit studenți, cadre didactice, reprezentanți ai mediului de afaceri, presă, autorități locale, societatea civilă din Sibiu. Aceştia au dezbătut intens, pe parcursul a 4 ore, măsurile concrete luate de Uniunea Europeană pentru depășirea crizei economice și impactul acestora la nivel național și local.

Iosif Matula le-a expus celor prezenți  rolul Parlamentului European în luarea deciziilor pentru depăşirea crizei economice,  insistând asupra unei teme de interes major - modificările cuprinse în viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene, decurgând din perioada crizei (2014-2020).

"Această reuniune s-a dorit a fi o dezbatere între reprezentanți ai Uniunii Europene, autorități locale  și societatea civilă în contextul provocărilor și efectelelor crizei economice. M-am bucurat să constat gradul ridicat de participare, dar și interesul crescut al celor prezenți pentru  dialog și discuţii", a afirmat Iosif Matula.
 
La dezbaterea moderată de Constantin Rudnițchi, reputat jurnalist și analist economic, au participat personalități publice și specialiști în domeniu: Iosif Matula - membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ioan Bondrea - rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, Vasile Pușcaș - profesor universitar și fost coordonator al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, Mircea Coșea - profesor universitar și analist economic, Mircea Maniu - profesor universitar și conferențiar Team Europe și Adrian Izvoranu - director general al Confederației Patronale din Industrie, Servicii și Comerț.