Publicat: 10 Noiembrie, 2017 - 12:36

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului anunță începerea revizuirii Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României.

În acest sens, marți, 14 noiembrie, începând cu ora 10:00, la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului Mihai Tudose, va avea loc evenimentul 'Pentru un viitor sustenabil', prezidat de consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În cadrul reuniunii, vor susține alocuțiuni președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cei doi viceprim-miniștri, Grațiela Leocadia Gavrilescu și Paul Stănescu. De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, mediului academic, mediului de afaceri, ai societății civile, instituții publice centrale și locale.

România și-a asumat responsabilitatea de a stabili cadrul național necesar pentru atingerea celor 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD). În acest context, proiectul de Revizuire a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă un demers concret realizat în vederea adoptării unui document programatic care să adapteze schimbarea de paradigmă la nivel global, în domeniul dezvoltării durabile, la prioritățile și contextul național, pe orizontul de timp 2030.

Cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea tuturor formelor de sărăcie, de a lupta împotriva inegalităților și de a combate schimbările climatice.

Mai multe informații legate de conceptul dezvoltării durabile puteți afla consultând site-ul dezvoltaredurabila.gov.ro.

Așadar, vă invităm să fiți prezenți la un eveniment unde vom pleda pentru un viitor sustenabil, adresat nouă și generațiilor care ne vor urma.

Regăsiți mai jos agenda evenimentului:

09.00-10.00

Înregistrarea participanților

10.00-11.10

Deschiderea lucrărilor de către domnul Laszlo Borbely, Consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Alocuțiuni:

— Domnul Mihai Tudose, Prim-Ministru

— Domnul Călin-Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului

— Domnul Nicolae-Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților

— Doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, Viceprim-Ministru, Ministrul mediului

— Domnul Paul Stănescu, Viceprim-Ministru, Ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene

11.10-11.40

Fotografie de grup cu participanții la intrarea principală a Palatului Victoria

11.40-13.00

Prezentări:

— Domnul prof. Academician Angheluță Vădineanu, Președinte Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă

— Domnul prof. Univ. Dr. Gheorghe Zaman, Reprezentant al Academiei Române

— Doamna Gabriela Drăgan, Director general Institutul European din România

— Domnul Dragoș Tuță, Director general UN Global Compact România

— Doamna Lavinia Andrei, Președinte Terra Mileniul III

— Doamna Ioana Gabriela Covei, delegat de tineret al României la ONU

— Domnul Eduard Dumitrașcu, Președinte Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.