6 iulie 2022

Dezbatere publică pentru transportul local în regim de taxi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Bucureşti organizează, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, şedinţa de dezbatere publică, în data de 01.02.2022, ora 15.00, care are pe ordinea de zi proiectul de modificare a Regulamentului-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi. (Aveţi mai jos anunţul de organizare a şedinţei)

Având în vedere intenţia Primăriei Capitalei de realizare a unei noi proceduri de atribuire a 2.700 de licenţe de taxi şi pentru că regulamentul precedent conţine criterii de departajare vechi de 14 ani, este imperios necesară o actualizare a normelor, care să fie armonizate cu legislaţia europeană a anului 2022 şi care respectă cerinţele Planul Integrat de Calitate a Aerului, document programatic aparţinând PMB.

Astfel, noul Regulament conţine criterii de departajare conform gradelor de poluare ale maşinilor, acestea fiind în conformitate cu legile UE şi care susţin Pactul Ecologic European (European Green Deal), promovat de Comisia Europeană.

Concret, dacă până acum criteriile de calificare se raportau la autoturisme cu norma de poluare 2,3,4 şi 5, acestea vor fi înlocuite cu alte norme de poluare, respectiv Euro 6, hibrid, hibrid plug-in şi electrice.

ANUNŢ

În contextul actual al prelungirii stării de alertă stabilită prin H.G. nr. 34/06.01.2022 şi ţinând cont de regulile de distanţare socială, Primăria Municipiului Bucureşti organizează, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, şedinţa de dezbatere publică, în data de 01.02.2022, ora 15.00, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi prevăzut în Anexa nr. 1 la HCGMB nr. 178/2008.
(Menţionăm că acest proiect de hotărâre se află afişat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Consiliul General – Proiecte supuse dezbaterii publice”)

Şedinţa de dezbatere publică se va desfăşura în format hibrid, prin mijloace electronice, prin intermediul platformei online de videoconferinţă WebEx şi prin prezenţă fizică, la sediul PMB.

La sediul PMB vor fi acceptaţi un număr de 20 de participanţi.

Locul desfăşurării şedinţei de dezbatere publică se consideră ca fiind locul de unde se moderează şedinţa, respectiv Bd. Regina Elisabeta nr. 47, sector 5, etaj 3, sala de şedinţe nr. 301.

Colectarea recomandărilor la proiectul de act normativ mai sus amintit se va face:
– pe e-mail la adresa: liliana.miu@pmb.ro.

– pe email la adresa: relatiipublice@pmb.ro;

– prin poştă, pe adresa P.M.B., B-dul Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5;

– depuse la Centrul de Informare – P.M.B., B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5.

Înscrierea pentru luarea de cuvânt cu privire la proiectul de act normativ se poate face, în conformitate cu art. 7 alin. 10 lit. a) din Legea nr. 52/2003, republicată:

– pe e-mail la adresa: liliana.miu@pmb.ro;

– depuse la Centrul de Informare – P.M.B., B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a şedinţei de dezbatere publică şi în conformitate cu art. 7 alin. 10 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 52/2003, republicată, timpul alocat luării cuvântului este de maxim 3 minute.

În acest sens, solicitanţii care doresc să ia cuvântul pe marginea proiectului de hotărâre sus-menţionat, fie prin prezenţă la sediul PMB, fie prin intermediul platformei online, sunt rugaţi să se înscrie până la data de 28.01.2022, ora 15.30, menţionând în mod expres că doresc să ia cuvântul la dezbatere prin una din cele două modalităţi de participare.

Participanţii care doresc să ia cuvântul la dezbatere în sistem online vor comunica numele, prenumele, numărul de telefon şi adresa de e-mail la care să primească invitaţia de participare.

Totodată, cei care doresc doar să asiste la dezbaterea publică în sistem online, fără a lua cuvântul, sunt rugaţi să precizeze în scris şi în mod expres acest fapt, prin modalităţile de mai sus, până la data de 28.01.2022, ora 15.30, cu indicarea numelui, prenumelui, numărului de telefon şi adresei de e-mail la care să fie transmisă invitaţia de participare.