28 septembrie 2021

Dezbaterea „Leadership In Education: From The Cabinet Office To The Classroom”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 28 iulie 2021, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la dezbaterea „Leadership In Education: From The Cabinet Office To The Classroom”, eveniment organizat de Grupul Atlantis al Fundaţiei Varkey. Reuniunea a oferit directorilor de şcoli din întreaga lume ocazia de a discuta direct cu foşti miniştri ai educaţiei şi şefi de guvern despre îmbunătăţirea managementului educaţional şi despre impactul pe care conducerea unităţilor de învăţământ îl are asupra performanţelor de învăţare ale elevilor.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie a participat la reuniune în calitatea sa de membru al Atlantis Group şi de fost Ministru al Educaţiei şi Cercetării (2012-2014).

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra sistemelor de educaţie din întreaga lume. Pe de o parte, au crescut inegalităţile preexistente în rândul comunităţilor şcolare şi au devenit mai vizibile ca niciodată. Pe de altă parte, unele reforme şi inovaţii care au fost întârziate sau amânate au fost accelerate şi soluţionate. În acest context, întâlnirea şi-a propus să ofere modele de leadership, eficiente pentru gestionarea crizelor şi implementarea soluţiilor, oportune întregului sistem educaţional.

La dezbatere au participat peste 350 de persoane care conduc instituţii de învăţământ şi 100 de experţi din domeniul educaţiei din întreaga lume, toţi membri ai School Leadership Global Network, un grup dedicat explorării şi eficientizării leadership-ului din sistemul de învăţământ. Lansată în aprilie 2021, la iniţiativa Fundaţiei Varkey, această reţea globală a directorilor de şcoli face parte din Grupul de lucru internaţional UNESCO „Teachers for Education”.

Atlantis Group este un corp format din 34 de foşti miniştri ai educaţiei şi şefi de guverne din întreaga lume. Grupul internaţional de experţi în domeniul educaţiei dezbate şi identifică răspunsuri la provocările cu care se confruntă educaţia globală, oferind recomandări ţărilor şi ministerelor de resort din întreaga lume. Grupul Atlantis a fost înfiinţat de Fundaţia Varkey, organizaţie globală, de caritate pentru educaţie, şi a fost lansat în cadrul Forumului Global Education & Skills 2017, la hotelul Atlantis The Palm din Dubai, Emiratele Unite.