Publicat: 11 Ianuarie, 2012 - 16:51
Share

Pe agenda publica a acestor zile se afla un subiect de maxima importanta pentru noi toti – Proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania. Proiectul a fost lansat in dezbatere publica in data de 28  Decembrie 2011. 

 Ministerul Sanatatii colecteaza opinii, sugestii, recomandari cu privire la acest proiect pana in data de 28 ianuarie 2012. 

 In contextul procesului de consultare publica initiat, Ministerul Sanatatii a anuntat un calendar al intalnirilor organizate la minister pentru dezbaterea publica a proiectului, intalniri la care au fost invitate o serie de institutii si organizatii interesate din domeniul sanatatii, si nu numai. De asemenea, Ministerul Sanatatii a anuntat initierea unei serii de dezbateri publice derulate la nivel local, prin intermediul directiilor de sanatate publica.

 

Conform Legii transparentei decizionale (nr.52/2003, cu modficarile si completarile ulterioare), orice persoana interesata poate formula opinii, propuneri, sugestii cu privire la Proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania.

 Academia de Advocacy incurajeaza, sprijina si sustine orice persoana interesata, fie in calitate de cetatean, fie in calitate de reprezentant al unei asociatii legal constituite, sa isi formuleze in scris opinia cu privire la Proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania. Atentie!  ,,Autoritatile administratiei publice sunt obligate sa justifice in scris nepreluarea recomandarilor formulate si inaintate in scris de cetateni si asociatiile legal constituite ale acestora”. (alin.3, art.4 din Legea nr.52/2003, modificata prin Legea nr.242/2010).

 Asadar, opiniile Dvs. vor fi luate in considerare! 
Opiniile Dvs. vor fi citite si analizate! 
Opiniile Dvs. vor primi raspuns! 
Ministerul Sanatatii a deschis usile si a creat oportunitatea de a ne implica. 
Consultarea publica a fost initiata. Valorificati oportunitatea!

Retineti! Opiniile Dvs. trebuie formulate in scris si inregistrate la Ministerul Sanatatii. Numai recomandarile formulate si inaintate in scris vor primi, in urma solicitarii, justificarea in scris a Ministerului Sanatatii, pentru nepreluarea acestora.

Important! Formulati recomandarile cat mai simplu, concret si concis, cu trimitere exacta la articolul de lege vizat. Formulati propuneri de amendamente pentru articolele vizate. Motivati solutiile propuse! Solicitati numarul de inregistrare al opiniei scrise transmise.

 Puteti transmite opinia Dvs. scrisa Ministerului Sanatatii, fie direct la adresa de email [email protected], fie prin intermediul Academiei de Advocacy, la adresa de email [email protected], pana cel tarziu in data de 25 ianuarie 2012, Academia de Advocacy fiind invitata la Ministerul Sanatatii pentru dezbaterea proiectului de lege in data de 27 ianuarie 2012.

 Cu increderea in forta implicarii si sansa schimbarii,
Cu deosebita stima,
Radu Nicosevici,
Presedintele Academiei de Advocacy