Publicat: 31 Iulie, 2016 - 15:20
Share

Reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai mediului de afaceri și ai instituțiilor academice internaționale sunt invitaţi la Conferința “DEZVOLTARE URBANĂ PE AXA ARAD-TIMIȘOARA”. Evenimentul va avea loc marți, 2 august, în Aula Magna a UVT, între orele 10.00 și 16.00.

 

Deschiderea evenimentului, de la ora 10.00 va avea loc cu participarea Primarului Timișoarei, prof. univ. dr. Nicolae Robu, a Primarului Aradului, Gheorghe Falcă și a Rectorului UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, iar de la ora 16.00 se va semna rezoluția, un angajament al celor două municipii de a construi o metropolă pe axa Arad - Timișoara. 

 

Evenimentul are loc în cadrul ERMAS 2016 - Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate. Aflată la a treia ediție și organizată în acest an de Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, seria de conferințe ERMAS a fost premiată în 2015 în cadrul Galei Foreign Policy Romania “Top 100: Oameni și Idei care Mișcă România”.

 

ERMAS 2016 se desfășoară în perioada 1-3 august, iar sfera participanților este formată din economiști români afiliați unor universități străine / instituții de cercetare din afara țării, precum și colegi ai acestora care activează în România. Inițiative similare au fost implementate cu regularitate în alte țări europene, cum ar fi Franța, Germania, Grecia sau Ungaria.

 

Deschiderea ERMAS are loc luni, 1 august, de la ora 10.00, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a UVT, în prezența Viceguvernatorului BNR, Liviu Voinea.