Publicat: 16 Noiembrie, 2020 - 16:24
Share

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a anunţat, luni, că 64 de beneficiari şi 43 de angajaţi din cadrul centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi sunt confirmaţi cu COVID-19.

"Din totalul de 925 de angajaţi, de la începutul pandemiei, au fost infectaţi cu noul coronavirus 192 angajaţi. În acest moment sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19 43 de angajaţi. (...) Din totalul de 822 beneficiari, de la începutul pandemiei, au fost infectaţi cu noul coronavirus 195 de beneficiari. În acest moment sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19 un număr de 64 beneficiari", se arată într-un comunicat al DGASPC Argeş.

Conform sursei citate, sunt internaţi în unităţi sanitare pentru pacienţi cu COVID-19 29 de beneficiari, dintre care 27 de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni şi câte unul de la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Vultureşti şi Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr.

La nivelul centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi sunt declarate în prezent patru focare.

"Este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şi Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti (...) şi Casa de Tip Familial Câmpulung. Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală, DGASPC Argeş a urmat întocmai recomandările transmise de către DSP Argeş, în ceea ce priveşte măsurile necesare pentru combaterea răspândirii COVID-19 în focarele existente", se mai menţionează în comunicat.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: