17 august 2022

Dialog bilateral România – Israel în domeniul apărării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a deschis luni, 28 februarie, lucrările celor trei formate de dialog bilateral româno-israelian în domeniul apărării – Dialogul strategic, Comisia mixtă şi Comitetul tehnic mixt, desfăşurate la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Pe parcursul întâlnirii cu delegaţia israeliană, condusă de Ilan Mazushan, director adjunct al Biroului de politici şi cooperare politico – militară, au fost abordate stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale, dar şi teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu şi a regiunii Mării Negre.

Pe timpul discuţiilor a fost exprimat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării inclusiv prin instruire în comun, apărarea cibernetică, medicină militară şi în zona cercetării şi dezvoltării.

De asemenea, pe timpul activităţilor a fost semnat, de către cele două părţi, Planul Bilateral de Cooperare româno-israelian pentru anul 2022, document care asigură o imagine de ansamblu asupra proiectelor de cooperare bilaterală.

Biroul presă