Publicat: 14 Octombrie, 2014 - 14:42
Share

Miercuri, 15 octombrie 2014, de la ora 14.00, la Institutul Cultural Român va avea loc o conferință de presă pe tema Dialogului Cultural Europa-China, eveniment organizat sub egida EUNIC GLOBAL în parteneriat cu Academia Națională de Arte a Chinei și coordonat de ICR.

La conferinţa de presă vor participa Liviu Jicman, vicepreşedinte al ICR, Benoit Rutten, delegat Valonia-Bruxelles, președinte al clusterului EUNIC – București și Mary McCarthy, curator al evenimentului.

În perioada 15-17 octombrie 2014 va avea loc la București cea de-a șasea sesiune a Dialogului Cultural Europa-China, un eveniment sub egida EUNIC, coordonat  în acest an de Institutul Cultural Român. Tema ediției este Spații publice – schimb de perspective între Europa și China.  

Dialogul Cultural Europa-China reunește intelectuali, operatori culturali și formatori de opinie din Europa și China, vizând consolidarea cooperării în sectorul industriilor creative și dezvoltarea relațiilor între actorii culturali. Primele întâlniri în cadrul Dialogului Cultural s-au desfășurat în 2008, la Beijing. Următoarele ediții au avut loc la Copenhaga (2009), Shanghai (2010), Luxemburg (2011) și Xi’an (2013).

EUNIC (European Union National Institutes for Culture) este rețeaua europeană a institutelor naționale pentru cultură. Înființată în 2006, EUNIC este un lider recunoscut în cooperarea culturală. EUNIC are în prezent 32 de membri din 27 de țări, activitatea acestora acoperind peste 150 de state și implicând mii de parteneri locali. Prin proiectele derulate în domenii precum arta, educația și știința, membrii EUNIC își propun să contribuie la diversitatea culturală și să stimuleze dialogul la nivel global.