Publicat: 19 Septembrie, 2019 - 11:11
Share

DIH² a lansat primul apel pentru sprijinirea automatizării companiilor din domeniul producției. În cadrul  Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania ce va avea loc în perioada 19-20 Septembrie la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) se va organiza Local Robot Day. Cu această ocazie vor fi prezentate proiectul și apelul de finanțare destinat companiilor din Cluj, Transilvania și România. 

Mulți producători mari au dezvoltat tehnologii interne pentru a-și optimiza producția. Cu toate acestea, IMM-urile se confruntă încă cu provocări semnificative în automatizarea proceselor lor și nu sunt în măsură să reacționeze rapid și să se adapteze la schimbările pieței și la nevoile clienților. Principala barieră în adoptarea unui proces de producție agil sunt lipsa de cunoștințe în ceea ce privește digitalizarea și constrângerile de natură economică.

DIH², rețeaua pan - europeană de Digital Innovation Hubs pentru producție agilă a lansat la data de 1 iulie 2019 primul său apel de finanțare adresat companiilor mici și mijlocii.

În cadrul apelului lansat vor fi distribuite sume de până la €248,000 pentru fiecare proiect, către 13 consorții selectate. Fiecare parteneriat va trebui să fie alcătuit din maxim trei membri, ce trebuie să includă un furnizor de tehnologie (de exemplu start-up, IMM, organizație de cercetare, centru de competență sau orice alt tip de furnizor de tehnologie), precum și un IMM sau întreprindere cu capitalizare medie. 

Despre DIH²:
DIH² este o rețea de 26 Digital Innovation Hubs (DIHs). Obiectivul este să creștem rețeaua la peste 170 de centre până în 2022. Condusă de Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, rețeaua are un număr total de 37 de parteneri europeni. 

Despre ARIES Transilvania:
ARIES Transilvania, Cluj-Napoca, cuprinde peste 100 de membri: companii, administrații publice locale, universități, institute de cercetare, instituții catalizator şi alte organizații preocupate de inovare, internaționalizare, schimb de bune practici etc. ARIES Transilvania conectează cei mai importanți actori ai ecosistemului regional.

Despre Transilvania IT Cluster:
Transilvania IT Cluster, lansat în 2013 de către ARIES Transilvania sub numele iTech Transilvania, include în prezent peste 100 de membri, cumulând o cifră de afaceri de peste 320 milioane de euro și peste 7.700 de angajați. Transilvania IT Cluster deține Certificarea Gold Label.

 

Tag-uri Institutii: