Publicat: 8 Aprilie, 2020 - 12:30
Share

La data de 06.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P.L.G. şi B.B.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii.

La data de 06.04.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau au fost descoperite şi ridicate 54 de pliculeţe ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, o ţigaretă confecţionată artizanal cu fragmente vegetale şi trei telefoane mobile.

Având în vedere starea de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că inculpatul B.B.C. a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice.

La data de 07.04.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT
 

Tag-uri Institutii: