Publicat: 9 Februarie, 2017 - 20:19
Share

La data de 07.02.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Sandu Sorin și Șerban Ionel pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și camătă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 — 2017 inculpații Sandu Sorin și Șerban Ionel au exploatat sexual, prin determinarea la practicarea prostituției, mai multe persoane de sex feminin majore, în Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum și în Italia, Roma.

Exploatarea sexuală s-a realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică și/sau morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimțământului persoanei care avea autoritate asupra victimei.

Totodată, s-a reținut că inculpatul Șerban Ionel, persoană neautorizată, a dat bani cu dobândă mai multor persoane vătămate iar ulterior, prin constrângere morală, a obligat victimele la restituirea împrumutului și plata dobânzilor.

De asemenea, inculpatul Sandu Sorin se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 1 an si 2 luni de închisoare, pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate pe raza municipiului Craiova și a localității Virvoru de Jos, a fost ridicată suma de 17.750 de euro, 4 pistoale, 47 de cartușe cu bilă de cauciuc, telefoane mobile, memory-stick-uri, dar și mai multe înscrisuri.

La data de 08.02.2017 Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpaților Sandu Sorin și Șerban Ionel pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat de presă - DIICOT