Publicat: 22 Decembrie, 2017 - 16:50
Share

La data de 21.12.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Demian Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, inculpatul Demian Ioan împreună cu alte persoane, fără drept, a cultivat mai multe plante de cannabis în scopul de a comercializa drogurile de risc (frunzele şi inflorescenţele de cannabis) către diferiţi consumatori iar în perioada iunie - decembrie 2017, în repetate rânduri şi în baza aceleisi rezoluţii infracţionale, fără drept, a deţinut, vândut, distribuit, livrat, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane.

De asemenea, în cursul lunii decembrie 2017, în baza unei înţelegeri prealabile, inculpatul Demian Ioan a livrat către o altă persoană, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conţinea o cantitate de 208,6 grame de droguri de risc (cannabis), acesta din urmă fiind depistat în flagrant după ce a ridicat coletul.

La data  de 20.12.2017 procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Structurilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bacău şi Oradea  au efectuat 2 percheziţii domiciliare  în municipiile Bacău şi Oradea, ocazie cu care a fost descoperită o cultură in-door de cannabis cu 133 de plante de cannabis aflate în diferite stadii de dezvoltare (respectiv 2,7 kg de masă verde rezultată după recoltarea plantelor), cantitatea de 6400 de grame de muguri şi inflorescenţe de plante de cannabis, o instalaţie artizanală şi bunuri utilizate pentru creşterea plantelor de cannabis, diferite sume de bani (106.800 lei,   4085 euro, 440 USD), un laptop şi 2 telefoane mobile.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat  luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT

Tag-uri Nume: