Publicat: 26 Iulie, 2012 - 16:14
Share

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 23 Iulie 2012, începerea urmăririi penale față de învinuitul Cezar Mircea Măgureanu, senator în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută de art. 7 din Legea nr. 39/2003. La data de 26 iulie, învinuitului i-a fost adusă la cunoștință învinuirea,” se precizează într-un comunicat al DIICOT.

În același comunicat, se arată că pentru Mircea Măgureanu „s-a instituit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.”

Senatorul  Cezar Mircea Măgureanu a fost pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală privind fraudarea statului român cu 40 de milioane de euro, începând din 2010. În același dosar au fost arestate preventiv 39 de persoane, printre care ginerele parlamentarului, Octavian Grecu, cunoscut drept „Butoane” și doi șefi ai ANAF, Nicușor Drăgan și Dan Stroe.