10 august 2022

Din 15 iunie se pot depune cereri pentru Ajutor de stat, conform H.G. 807/2014

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, inclusiv, Ministerul Finanţelor derulează o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare, în baza H.G. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Cererile de acord pentru finanţare se depun personal la Registratura Generală a Ministerului Finanţelor, din Bd. Libertaţii nr. 16, sector 5, Bucureşti, cu menţionarea pe plic „Pentru Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014”.

Pentru această sesiune sunt alocaţi 700 milioane lei pentru finanţarea unor investiţii mai mari de 1 milion euro. Vor beneficia 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială.

Nivelul de finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabileşte în funcţie de mărimea proiectului de investiţii şi regiunea geografică.

Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investiţiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României.
Mai multe detalii regăsiţi accesând următorul link: https://mfinante.gov.ro/ro/domenii/ajutor-de-stat/anunturi-ajutor-de-stat