23 mai 2022

Din 1967 mai mult de un milion de palestinieni au fost închiși de Israel

Cisiordania Palestina
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Israelul a efectuat peste 3.400 de raiduri militare și a reținut peste 4.600 de palestinieni în Cisiordania ocupată, a denunțat sâmbăta trecută Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OLP), de Ziua Prizonierilor Palestinieni.

OLP a condamnat urmărirea penală a civililor de către instanțele militare israeliene într-o zi marcantă în care palestinienii și iubitorii de justiție din toată lumea își amintesc de cei 4.500 de prizonieri palestinieni care rămân în închisorile israeliene, 168 de minori și 440 dintre ei închiși fără proces sau acuzație clar formulată, ceea ce contravine tuturor regulilor jurisprudenței..

Din 1979, palestinienii comemorează această aniversare pe 17 aprilie, în fiecare an. OLP susține că, de la începutul ocupației din 1967, peste un milion de palestinieni au fost închiși de Israel.

ONG-ul palestinian Addameer asigură că, sub pretextul „pandemiei”, prizonierii palestinieni au fost izolați și li s-a interzis accesul la avocați și rude.

Addameer a subliniat în special cazurile celor 41 de femei care sunt încă încarcerate și minorii, dintre care 85% raportează abuz verbal și fizic din partea armatei israeliene.

Pentru cei care nu cunosc acest aspect, Israelul este singura țară din lume care are instanțe militare pentru minori, exclusiv pentru copiii palestinieni cu vârsta peste 12 ani.

Organizațiile sociale și politice au denunțat, de asemenea, „detenția administrativă”, un sistem juridic care permite Israelului să rețină fără a prezenta acuzații sau probe și care poate fi reînnoit la nesfârșit la fiecare șase luni.

Ciprian Pop