3 iulie 2022

Din 2 iunie se deschide accesul publicului în campusul Universităţii Politehnica!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campusul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) va fi deschis publicului joi, 2 iunie, după ce accesul a fost interzis timp de aproape doi ani.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi rectorul Mihnea Costoiu au semnat, astăzi, 25 mai, protocolul prin care cetăţenilor li se permite accesul în campusul Politehnicii. Însă, în anumite condiţii şi după un program bine stabili.

„O spun din capul locului: de comportamentul vizitatorilor va depinde dacă acest loc plăcut din Sectorul 6 va rămâne deschis pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Discuţiile pe care le-am purtat în ultimul an şi jumătate cu conducerea Politehnicii nu au fost simple şi a fost nevoie să vin cu garanţii clare că Universitatea şi procesul de educaţie nu vor avea de suferit. De aceea, respectarea regulilor nu este negociabilă şi fac apel la dumneavoastră să respectaţi programul şi normele de comportament. Mulţumesc conducerii Universităţii Politehnica Bucureşti, domnului Rector şi Senatului Universităţii, pentru deschidere!”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Potrivit regulamentului, este interzis accesul în parc cu animale de companie, cu băuturi alcoolice, substanţe toxice, arme de foc, cu biciclete, trotinete, scutere pe spaţiul verde şi pe aleile pietonale. Este permis, în schimb, plimbatul pe două roţi pe aleile auto, care măsoară 8 km.

De asemenea, cetăţenii nu au voie să organizeze picnic-uri şi grătare, să facă plajă sau să distrugă vegetaţia, să deterioreze mobilierul urban ori să distribuie materiale publicitare sau alte afişe. Cei care vor intra cu autoturisme/scutere/motociclete vor trebui să plătească tariful de intrare.

„Pentru noi, cei din Universitate, este importat că putem îmbina activitatea zilnică a celor peste 30.000 de studenţi ai Universităţii cu recreerea de care pot beneficia locuitorii sectorului, având sprijinul primăriei în a asigura paza şi salubrizarea acestui campus, care aparţine, insist şi subliniez, Universităţii Politehnica din Bucureşti. Decizia de a încheia acest parteneriat a venit după mai multe discuţii şi ne dorim mult ca acest campus să rămână aşa cum este, un campus verde. Un campus curat, un campus tratat cu respect de către locuitorii Sectorului 6. Am decis ca accesul să se facă pe o perioadă limitată, pentru a nu interacţiona, deranja fluxurile obişnuite de studenţi”, a precizat rectorul Mihnea Costoiu.

Programul pentru activităţile de recreere în cadrul Campusului, va fi următorul:

* Luni- vineri, între orele 6.00- 8.00 şi 17.00-22.00;

* Sâmbătă- duminică, între orele 6.00-22.00;

În perioada vacanţelor intersemestriale şi a vacanţei de vară, programul va fi de luni până duminică, în intervalul orar 6:00- 22.00;

* Porţile de acces pentru vizitatori/terţi în Campusul Noul Local al UPB vor fi: Poartă acces Splai (Splaiul Independenţei nr 313), Poartă acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6);

* Pentru porţile pietonale Ec. Cezărescu, Gang Metrou (Bd. Vasile Milea), Poartă Precis – Staţie STB (Bd. Iuliu Maniu nr 6), accesul va fi permis de luni – până vineri, în intervalul orar 7.00- 21.00, doar salariaţilor/studenţilor universităţii pe baza legitimaţiei.

Universitatea Politehnică dispune de circa 60 de hectare de teren, majoritatea fiind spaţiu verde. Primăria Sectorului 6 va contribui la buna întreţinere a acestuia, va oferi material dendrologic şi va pune la dispoziţie angajaţi ai ADPDU Sector 6, care să-l îngrijească. De asemenea, poliţiştii locali vor supraveghea întregul campus.

Sursa foto Universitatea Politehnica Bucureşti