29 septembrie 2022

Din 35.000 de tineri înscrişi la facultăţi în exterior, aproape 10.000 se află în UK

High school student taking notes from book while wearing face mask due to coronavirus emergency. Young woman sitting in class with their classmates and wearing surgical mask due to Covid-19 pandemic. Focused girl studying in classroom completing assignment during corona virus.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marea Britanie se păstrează în topul preferinţelor românilor care studiază străinătate. Din 35.000 de tineri înscrişi la facultăţi în exterior, aproape 10.000 se află în UK

Universităţile din Marea Britanie se află în continuare în topul preferinţelor tinerilor români care studiază în străinătate, urmate de cele din Statele Unite şi Olanda. Conform datelor oficiale, din 35.000 de tineri care studiază în afara României, aproape 10.000 se află în UK, aproximativ 5000 în SUA şi peste 2700 în Olanda.

Chiar dacă nivelul taxelor de şcolarizare a crescut după Brexit, universităţile au implementat multe facilităţi financiare care să le facă mai uşor de suportat. Bursele anuale pe care multe universităţi le acordă pot acoperi în mare parte creşterea taxelor de şcolarizare din ultimul an, însă accesarea acestora se face în anumite condiţii, care sunt destul de stricte şi care trebuie bine cunoscute de familiile celor care vor să studieze în Marea Britanie.

Cel mai important târg educaţional dedicat studiilor în Marea Britanie – Study in UK Virtual Day – va avea loc pe 2 decembrie şi se va desfăşura online. Reprezentanţii universităţilor din Marea Britanie vor discuta direct cu tinerii români. Aceştia vor avea posibilitatea să se informeze şi de la consultanţii educaţionali, cu privire la bursele care sunt acordate de instituţiile britanice şi modalităţile prin care acestea pot fi accesate. Lista institutiilor participante la eveniment, poate fi accesata aici: https://integraledu.ro/universitati-in-strainatate/studii-in-marea-britanie/

„Participarea la eveniment oferă oportunitatea tinerilor din România să afle informaţii complete şi actuale despre studiile în Marea Britanie, despre noul statut de imigrare şi oportunităţile pe care acesta îl oferă. Tinerii pot aleagă din cele peste 50.000 de programe de studiu oferite de universităţile din Regatul Unit, alături de informaţii despre cele peste 1000 de oportunităţi de burse oferite de universităţile britanice şi noile taxe de şcolarizare pentru anul academic 2022-2023. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru Marea Britanie este 26 Ianuarie 2022”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

Pe întreaga durată a evenimentului, participanţii vor avea ocazia să discute cu ofiţerii de admitere de la universităţile prezente, dar şi cu consultanţii pentru studii în strainatate, din cadrul IntegralEdu. Taxele de şcolarizare în Marea Britanie variază între 14.000 de lire sterline şi 56.000 lire sterline pe an, acesta fiind costul pentru programul de medicină de la University of Cambridge.

Care sunt tendinţele pe programele de şcolarizare în Marea Britanie?

Studiile de business pe locul 1

„Trendul pentru programele de şcolarizare se menţine ridicat pe specializările IT şi Business, dar observăm un nivel crescut în acest sezon de recrutare pentru aşa numitele specializări STEM, adică Science, Technology, Engineering, Mathematics”, explică Ana Maria Papp.

În toamna 2021 clasamentul specializărilor alese de către tinerii români înregistraţi la studii în străinătate arată astfel:

1. Business Studies
2. Accounting and Finance
3. Economics
4. Hospitality Management
5. Art & Design
6. Computer Science
7. Engineering
8. Politics
9. Law

Înscrierile pentru evenimentul de pe 2 decembrie se fac gratuit pe platfoma: https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/21ymD

***
Despre IntegralEdu
IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional pentru studii în străinătate şi pentru programele Work and Travel în SUA. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 28 de ani în oferirea de informaţii elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din întreaga lume.