17 septembrie 2021

Din motive de securitate, Statele Unite nu au comunicat autorităților afgane ora exactă a plecării de la baza Bagram

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Din motive de securitate, Statele Unite nu au comunicat autorităților afgane ora exactă a plecării de la baza Bagram
Militarii s-au coordonat cu partea afgană atunci când au transferat controlul asupra acestei facilități militare, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

El a menționat că armata SUA și-a coordonat acțiunile cu partea afgană atunci când i-a transferat controlul asupra acestei facilități militare. „Pentru siguranța operațiunii, nu am dat exact momentul în care forțele SUA vor părăsi baza Bagram”, a adăugat Kirby. „Nu pot vorbi despre modul în care partea afgană a interpretat această decizie, dar a fost adoptată în interesul securității forțelor noastre”, – a explicat un purtător de cuvânt al armatei SUA.

„Aceasta nu este o indicație dacă avem încredere sau ne încredere în partenerii noștri afgani”, a adăugat el. Potrivit lui Kirby, Statele Unite „ar trebui să ia în considerare faptul că talibanii ar putea interfera cu retragerea forțelor.” El a adăugat că „ar fi iresponsabil” să dezvăluie ora exactă”, poate pentru că Washingtonul se temea de un atac asupra armatei americane de către talibani, acționând sub masca oficialilor de securitate afgani, Kirby nu a dat un răspuns fără echivoc la aceasta intrebare.

foto: defenseromania.ro
Ciprian Pop