Publicat: 23 Martie, 2020 - 23:48
Share

Misiunea anti- coronavirus rusă , condusă de un general, a ajuns în Lombardia, Italia. La fel ca și o echipă de 52 de medici din Cuba.

Rușii sosesc,cu vigoare, pentru a lupta împotriva virusului în Lombardia, regiunea cea mai afectată de inamicul invizibil cu nouă avioane de marfă Iushin, 160 de medici și specialiști, vehicule și tone de material.

Toate aeronavele și vehiculele speciale ruse purtau simbolul misiunii: două inimi cu culorile drapelului Federației Ruse și ale Republicii Italiene și sintagma „din Rusia cu dragoste”.

Intervenția a fost convenită între premierul italian, Giuseppe Conte și președintele rus, Vladimir Putin.

„Este un ajutor substanțial, care servește și rușilor care trebuie să studieze virusul și să se pregătească pentru o urgență în casa lor”, a declarat o sursă militară.

76 Ilyushin a plecat de la baza militară Chkalovsky, aproape de Moscova, o dată în fiecare oră, pentru aeroportul Pratica di Mare, la porțile Romei. Forțele aeronautice ruse au mobilizat opt ​​brigade mobile de medici militari, vehicule speciale pentru dezinfectare și alte echipamente medicale.

Fotografiile Ministerului Apărării din Rusia arată coloanele de vehicule care s-au îmbarcat în avioanele de marfă urmate de medicii în camuflaj.

Rușii aduc 100 de sisteme pentru terapie intensivă, 200 de mii de măști, 1000 de costume de protecție, trei vehicule pentru dezinfectare și, mai ales, echipamente pentru diagnosticul infecției cu virus - două mașini care pot prelucra 100 de tampoane în câteva ore, o mie de  tampoane (2 ore) și 100 mii de tampoane normale.

Armata italiană și forțele aeriene vor asigura rușilor locuințe, transport și combustibil. Expediția va fi trimisă din Pratica di Mare pe frontul lombard parțial cu elicopterul împreună cu coloana de la sol.

Primul loc de muncă al rușilor va fi în Sondalo (o municipalitate din regiunea italiană Lombardia). Ministrul de externe Luigi Di Maio a salutat expediția medicală militară de la Moscova la sosirea în Italia cu cuvinte de recunoștință lui Putin.

Ministrul italian al Apărării, Lorenzo Guerini, a lămurit detaliile operațiunii cu omologul său rus Serghei Shoigu: „Italia nu este singură în această provocare. Vreau să mulțumesc și Rusiei pentru ajutorul oferit țării noastre pentru depășirea acestei situații de urgență „.

Contribuția cubaneză

Treizeci și șapte de medici cubani și 15 asistente au ajuns, de asemenea, în Lombardia transportate cu un zbor special Alitalia de la Havana la Aeroportul Milano Malpensa.

Medicii experți, proaspeți din lupta împotriva Ebola, vor fi angajați în Crema (un oraș Lombard).

Iar începând cu 26 martie, o  versiune de marfă Alitalia Boeing de la Shanghai va livra la Roma 160 de metri cubi de materiale medicale, inclusiv 3 milioane de măști pentru fiecare zbor.

(eTN)

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: