7 august 2022

Din succes în succes, cădem cîte puțin

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Slavă Domnului, acum înțeleg! Președintele m-a ajutat să pricep de ce s-a apucat Nicolae Ciucă să prezinte un bilanț (am tras din condei) la 7 luni și să valideze fără observații prestația tuturor miniştrilor din ”guvernul meu”. Prim-ministrul Ciucă trebuia să contureze o platformă de succese pe multiple planuri ale guvernării, iar Klaus Iohannis să vină cu fanfara, cu tortul și coronița de flori pe fruntea sa lată și înaltă.

Esența mesajului: Țara o duce din succes în succes și ar fi cazul să devenim mai optimiști!

Ambele evenimente (bilanțul premierului și conferința de presă a președintelui) au avut drept scop să astupe gura celor care mai au curajul să spună că suntem la mîna a doi țanțoși împiedicați.

Mai mult, președintele, după nemaivăzutele și nemaiauzitele sale succese la NATO și la Consiliul European, a avut nevoie de un eveniment de fixare în memoria electoratului.

Şi a spus că summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul European au fost prilejuri de bucurie pentru țara noastră și noi toți, împreună cu dînsul și cu familia, ”ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România”.

Ştiți care este concluzia cheie a acestor evenimente la care am fost reprezentați atît de pregnant?

”Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de Securitate”.

Prin strădania și inspirația președintelui fără idei, țara noastră a devenit un adevărat jucător politic, diplomatic și strategic european.

Cu evenimentul creat pentru sublinierea celor două participări (cu rezultate ”istorice”) a apărut și o bună ocazie cu care președintele să încerce o scuturare de scamele enervante agățate pe reverele sale, după scandalul pachetului de legi ale Siguranței Naționale. Așa că, după o muțenie publică îndelungată, a fost produs acest eveniment de presă la care Klaus Iohannis a anunțat că

”Mă voi îngriji ca aceste excese să dispară”.

Sigur, această promisiune fermă s-ar putea să ne coste mai mult decît ne imaginăm. Președintele Iohannis se va îngriji într-adevăr ca excesele invocate de presă să dispară. Dar cu acest prilej, alte capcane, alte atribuții neconstituționale sau la limită ale serviciilor secrete vor fi adăugate. Şi astfel vom avea un pachet de legi mai cumplit decît cel care a provocat tărăboiul. Şi atunci, cine mai țipă, cine mai crede și cine mai promite corecturi?

Trăznăile din mult discutatul pachet de legi redactat de băieții din serviciile secrete împreună cu „luminata” echipă a președintelui Iohannis vor dispărea cu siguranță, dar trebuie să ne așteptăm ca ele să fie înlocuite de altele și mai periculoase.

Două lucruri interesante a mai spus președintele. Primul se referă la amînata și răsamînata ridicare a vizelor cetățenilor români pentru intrarea în SUA, atît de fluturate ca program de muncă de regretabilii și penibilii Liviu Maior și Andrei Muraru:

”Nu cred că putem să ne așteptăm ca într-un viitor foarte apropiat să avem o soluție pe această temă”.

Vă invit să citiți cu atenție această frază și să nu vă mai faceți iluzii și să nu mai acceptați gogoșile politice din declarațiile americanilor și ale oficialilor români.

Al doilea lucru interesant introduce în discuție bîrfa cu ”Iohannis – secretar general NATO”. Întrebat pe subiect, președintele a răspuns cu dichis. Dar nu în stilul vulpea la struguri, ci mai degrabă în cel al pisicii cu ochii la halca de slănină.

”Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică”.

Ce ziceți, îi iese sau nu?