27 noiembrie 2021

Din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un bărbat, cetăţean străin, care se afla ascuns pe osia semiremorcii unui ansamblu rutier, încărcat cu fructe. Persoana în cauză a declarat autorităţilor faptul că intenţiona să ajungă în Marea Britanie.
În cursul acestei nopţi, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova.
În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin fără documente de identitate asupra sa.
În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat autorităţilor faptul că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului, într-o parcare din Turcia, fără a avea consimţământul şoferului.
Tânărul intenţiona să ajungă în Marea Britanie.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul, şoferul mijlocului de transport şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră