Publicat: 20 Martie, 2020 - 09:31
Share

Japonia a primit astăzi flacăra olimpică printr-o ceremonie redusă de flagelul noului coronavirus Covid-19. Simbolul jocurilor olimpice a ajuns în jurul orei 09:30, ora locală, la Baza Forțelor Aeriene Matsushima (din nord-estul țării), titreaza presa locala,  acolo desfășurandu-se actul de recepție, care include un spectacol aviatic, un omagiu adus de tara gazda evenimentului mondial.
La sfârșitul evenimentului, flacara va fi preluata de către judokanul Tadahiro Nomura și halterofilul Saori Yoshida, călătoria flacarii pe pamant japonez va începe joia viitoare, urmand a ca aceasta sa ajunga pe stadionul de fotbal J-Village, situat în Fukushima. Membrii echipei de fotbal feminin din Japonia, care a câștigat Cupa Mondială din 2011 vor începe, apoi, călătoria cu flacara olimpica, timp de 141 de zile, prin cele 47 de prefecturi ale arhipelagului japonez.

Țara asiatică continuă cu pregătirile pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, programate sa se desfasoare între 24 iulie și 9 august, cu o participare estimată a 12 mii de sportivi de pe toate continentele.

Sa tinem sus speranta intregii umanitati, evenimentul in sine, prin incarcatura sa emotionala, constituie un frumos imbold de care cu totii avem nevoie in aceste zile.
Redactor: Ciprian POP

Tag-uri Geo: