Publicat: 13 August, 2013 - 18:50

Dinel Staicu a fost reținut, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru 24 de ore, pentru dare de mită.

În cadrul audierilor în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, care au durat mai bine de 6 ore, omul de afaceri a recunoscut că a dat mită 1,2 milioane de euro pentru a scăpa de o condamnare de 7 ani.
 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au mai început urmărirea penală şi faţă de fratele lui Dinel Staicu, Marian, care este acuzat de complicitate la dare de mită, dar şi faţă de Carmen Ioana Popescu, Costinel Dinişoară şi faţă de Nistor Ionuţ – Cătălin Butaru, aceştia din urmă fiind acuzaţi de complicitate la dare de mită.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite de procurori, în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său Marian şi al Ioanei Carmen Popescu, ar fi promis suma de 1.500.000 euro judecătoarei Veronica Cîrstoiu.

„Ulterior, prin medierea persoanelor anterior menţionate (Marian Staicu şi Ioana Popescu – n.r.), precum şi a învinuiţilor Dinişoară Costinel şi Butaru – Nistor Ionuţ - Cătălin, a dat suma de 1.200.000 euro inculpatei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti”, precizează procurorii DNA într-un comunicat emis marţi.

Promisiunea şi darea acestor foloase s-ar fi făcut pentru ca Veronica Cîrstoiu, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală şi membru al completului care a fost învestit să soluţioneze dosarul având ca obiect contestaţia în anulare formulată de Dinel Staicu (fost Nuţu), să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia.