Publicat: 23 Ianuarie, 2013 - 10:10
Share

Conform unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, Raiffeisen Bank îl va executa silit pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru recuperarea banilor pe care acesta îi datorează băncii.
 
Magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount", deţinute de Dinu Patriciu, au garantat, în august 2011, cu bunurile aflate pe stoc, creanţe de zece milioane de euro, plus dobânzi la Raiffeisen Bank.
 
Alte bănci care au creditat magazinele de cartier ale lui Dinu Patriciu au fost Banca Comercială Română (BCR), UniCredit Ţiriac Bank şi BRD.
 
BCR a acordat, în septembrie 2010, o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societăţii "Mercadia Holland", prin care Dinu Patriciu deţine magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".
 
BRD a împrumutat, în mai 2011, cu cinci milioane de euro "Mic.ro Retail".

UniCredit Ţiriac Bank a acordat, în decembrie 2010, un credit de nouă milioane de euro şi unul de zece milioane de euro pentru "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".
 
De asemenea, "Mic.ro Retail" a preluat, în septembrie 2011, printr-un contract de leasing semnat cu UniCredit Ţiriac Bank, 131 de maşini.

Sursă: Bancherul.ro