21 septembrie 2021

Diplomația rusă a declarat sprijin pentru eforturile Havanei de a normaliza situația

harta CUBA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Ryabkov, a declarat că Moscova susține eforturile Havanei de a normaliza situația

Adjunctul șefului diplomației de la Moscova, Sergei Ryabkov și ambasadorul cubanez în Rusia , Julio Garmendia Peña, în cadrul unei întâlniri de marți, și-au exprimat încrederea într-o normalizare timpurie a situației din Cuba, Moscova susține eforturile Havanei în această direcție, a declarat Ministerul rus de Externe.

„A fost subliniată inadmisibilitatea interferenței externe și a altor acțiuni distructive care aducdestabilizare în Cuba”, a declarat ministerul rus de externe într-un comunicat.

Părțile au discutat, de asemenea, aspecte de actualitate ale cooperării bilaterale ruso-cubaneze. Ambasadorul a făcut comentarii cu privire la evoluția situației din și în jurul Cubei, precum și cu privire la măsurile luate de guvernul cubanez pentru a asigura ordinea publică în țară.

„Partea rusă și-a declarat solidaritatea față de conducerea și poporul din Cuba, sprijin general pentru eforturile de a aduce situația la normal cât mai curând posibil”, a declarat Ministerul de Externe.
Primele proteste masive din ultimii ani au avut loc duminică în Cuba, mii de oameni participând, judecând după videoclipurile marșurilor postate pe rețelele de socializare. Cererile protestatarilor includ „organizarea alegerilor libere” și rezolvarea problemelor sociale. Conform rapoartelor mass-media locale, proteste au fost raportate în opt orașe de pe insulă, inclusiv în Havana.

Ciprian Pop