Publicat: 27 Februarie, 2020 - 12:10

Promenada lansează, alături de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, o serie de workshop-uri de informare și prevenire pe teme sociale de interes public. În cadrul acestor întâlniri se vor fi abordate teme de interes precum siguranța rutieră, bullying-ul, violența în familie sau siguranța proprietății. Workshop-urile vor avea loc în fiecare joi, între 27 februarie și 2 aprilie în București, la Promenada Mall, nivel 1, între orele 17.00 și 19.00. În fiecare săptămână, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București va avea un invitat special care aborda tema propusă. Scopul evenimentelor este de a atrage atenția asupra acestor fenomene și de încurajare a unui comportament responsabil, a unor reacții corecte și rapide în astfel de situații, dar și pentru a îmbunătăți comunicarea cetățenilor cu reprezentanții Poliției. 
Mai multe informații despre fiecare workshop:
Siguranța familiei, 27.02.2020 
Primul workshop este dedicat siguranței în familie și prevenirii violenței domestice. Ce este formularul de risc? Care este legislația în vigoare pentru astfel de cazuri? Ce este ordinul de protecție și care sunt sancțiunile aplicate pentru încălcarea acestuia? Există în acest moment în România o rețea de suport pentru victimele violenței domestice? Răspunsurile la aceste întrebări și nu numai pot fi aflate în cadrul întâlnirii de joi, 27 februarie.
Relația cetățean-polițist, noutăți aduse de Legea 192/2019,  5.03.2020
Al doilea workshop din seria de întâlniri dedicate prevenirii va aborda noile reglementări privind relaționarea polițist – cetățean, în baza Legii 192 / 2019. Astfel, cetățenii pot afla care este comportamentul adecvat în relația cu un polițist aflat în timpul programului de lucru și cum trebuie să ne adresăm echipei de poliție atunci când avem nevoie de suportul acesteia.
Siguranța rutieră, 12.03.2020
Siguranța rutieră este un subiect care preocupă zilnic un mare număr de cetățeni, în special pe cei care trăiesc în orașe mari, unde traficul este din ce în ce mai aglomerat. În cadrul întâlnirii din 12 martie, se vor aborda subiecte legate de siguranța rutieră, cum ar fi legislația în vigoare, folosirea telefonului la volan, trotinete electrice, primul permis de conducere, dar și alte subiecte sensibile (infracționalitate stradală, bătăi în trafic etc.).
Siguranța proprietății (locuință, mașină), 19.03.2020
O altă temă de interes pentru publicul larg este siguranța proprietății (locuință, mașină). În cadrul acestei întâlniri se va răspunde la întrebări precum: Care sunt modurile de operare ale infractorilor? sau Cum ne putem proteja în fața acestor pericole (autoprotecție și tehnoprevenire)?
Adicții de orice tip, 26.03.2020 
Adicțiile sunt comportamente sociale cu grad de risc, care pot afecta siguranța publică. Cum poate fi identificată adicția? Cum putem să îi ajutăm pe cei dragi dacă se confruntă cu o adicție? Cum funcționează rețeaua instituțională de suport? Toate aceste situații vor fi dezbătute la întâlnirea de pe 26 martie.
Legea anti-bullying, 2.04.2020
Bullying-ul este un subiect de interes general în acest moment. Pe 2 aprilie se va discuta pe larg despre acest fenomen, dar și despre măsura legislativă anti-bullying, o noutate în România. În cadrul întâlnirii se va răspunde la întrebări precum: ce este bullying-ul, cum se manifestă, cine sunt victimele și  agresorii, cine și cum va aplica noua lege anti-bullying?
Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. Promenada este un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, care include terasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și iarna de un patinoar în aer liber, dar și un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent. La finalul anului 2014, mall-ul Promenada a intrat în portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor comercial din Europa Centrala si de Est. Pagina de FB: https://www.facebook.com/Promenadaro/