Publicat: 19 Octombrie, 2012 - 21:15
Share
Iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că a introdus o regulă nouă în şcoli pentru siguranţa elevilor şi anume, profesorii de serviciu vor avea obligaţia să însoţească persoanele străine care intră în unitatea de învăţământ cu diverse probleme, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor.

"Sa fim seriosi, scoala nu poate fi transformata intr-o cazarma. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Scoala trebuie sa fie o institutie in care oamenii invata si cum sa se comporte, iar acest lucru este foarte important. (...) Eu nu as lasa nicio persoana straina sa se plimbe singura prin scolaa. As cere profesorului de serviciu sa insoteasca persoana respectiva acolo unde are treaba. Apoi, la sfarsitul intrevederii, acelasi profesor de serviciu ar conduce spre iesire vizitatorul. Mai mult, in timpul orelor, poarta ar trebui sa ramana inchisa", a spus ministrul Educatiei, dupa ce i-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt inca unitati de invatamant in care orice persoana straina poate intra fara probleme.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca este convinsa ca in scoala trebuie sa fie niste reguli foarte precise şi a recomandat deja inspectoratelor sa ia aceste masuri.

Ministrul Educatiei declara recent ca agresivitatea pe care elevii o manifesta este dincolo de institutia numita scoala si ca poate ar trebui introduse in scoala "lectii de educatie, de toleranta, de solidaritate cu colegii".