Publicat: 3 Februarie, 2016 - 14:01

Marţi, a avut loc la Guvern reuniunea Comitetului director din cadrul Comitetul interministerial pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor aferente produselor din tutun şi produselor conexe.

În cadrul reuniunii au fost discutate observatiile tuturor institutiilor implicate şi ale industriei de profil cu privire la proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricare, prezentare şi vânzare a produselor din tutun şi a produselor conexe.

Astfel, s-au luat următoarele decizii:

Ø  S-a incheiat activitatea Comitetului director referitoare la  problematica transpunerii Directivei 2014/40/UE privind apropierea actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce privește fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe în legislaţia naţională.

Ø  Termenul de transpunere a Directivei 2014/40/UE în legislaţia naţională este data de 20 mai 2016.

Ø  Luni, 08.02.2016, proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor instituţiilor implicate.

Ø  Începând cu data de 08.02.2016 vor fi puse la dispoziţia reprezentanţilor industriei de profil, prin Secretariatul tehnic al Comitetului interministerial, informaţiile  complete, necesare industriei de profil pentru conformarea producţiei, respectând prevederile Directivei 2014/40/UE.

Ø  Proiectul de act normativ va fi prezentat în şedinţa de Guvern din data de 17.02.2016.

Ministerul Sănătăţii acordă o atenţie deosebită transpunerii Directivei 2014/40/UE privind apropierea actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce privește fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe în legislaţia naţională, având convingerea că prevederile actului normativ vor veni în sprijinul reducerii prevalenţei consumului de tutun, fiind vizaţi, în special, adolescenţii şi tinerii.