Publicat: 31 Octombrie, 2014 - 23:54

Directorul de Tractiune din CFR Calatori, Teodor Gavris, si cel al Sucursalei Regionale de Cai Ferate (SRCF) Galati, Laurentiu Seceleanu, ambii arestati la domiciliu in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Cluj, au fost suspendati din functie, conform comunicatului transmis de CFR Calatori..

"Conducerea CFR Calatori a dispus revocarea din functie si suspendarea din activitate a Directorului de Tractiune - Teodor Gavris. Aceasta masura a fost luata ca urmare a implicarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un dosar penal privind comiterea unor infractiuni legate de activitatea desfasurata in cadrul companiei.

In acelasi context, CFR Calatori informeaza ca a pus la dispozitia DNA documentele solicitate si va colabora in continuare cu toate institutiile statului cu atributii in instrumentarea acestui dosar. De asemenea, directoratul CFR Calatori a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunitati ale companiei.

 CFR anunta ca Laurentiu Seceleanu nu mai indeplineste functia de director al SRCF Galati, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de munca, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. "Masura a fost luata in urma deciziei, de arest la domiciliu, a Tribunalului Cluj, in Dosarul nr. 5651/117/2014, din 30 octombrie 2014".
Alaturi de Gavris si Seceleanu, in acest dosar sunt arestati la domiciliu, printr-o decizie luata joi de Tribunalul Cluj, omul de afaceri Calin Mitica, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, directorul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA, Stefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut, si directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Barbacuti.

Potrivit DNA, omul de afaceri Calin Mitica ar fi coordonat un grup infractional organizat pe care l-a constituit impreuna cu Madarasan Kinga si Stefan Adriian, pentru a actiona in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie si a unor infractiuni asimilate acestora. Scopul era de corupere a unor functionari publici cu functii de conducere, din cadrul unor structuri subordonate, CNCF CFR SA, SNTFC CFR Calatori SA, si din cadrul Societatii Nationale a Sarii Salrom SA, pentru obtinerea de avantaje economice ilegale in favoarea SC Remarul 16 Februarie SA si SC Transferoviar Grup SA.

Urmare a deschiderii acestui dosar penal, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control sa verifice legalitatea contractelor de achizitii la CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA privind serviciile de mentenanta si reparatii a materialului rulant.