Publicat: 1 Octombrie, 2014 - 16:13
Share
După ce o gravidă a aşteptat două ore ambulanţa

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj va fi destituit, iar doi medici vor fi amendaţi cu până la 2.000 de lei, a decis, miercuri, conducerea DSP Gorj, după ce, săptămâna trecută, o gravidă a reclamat că a aşteptat mai bine de două ore o salvare să o ducă la spital.

În acelaşi caz, o anchetă internă este în desfăşurare la Ambulanţa Gorj. Interesant este că doi dintre membrii comisiei de anchetă sunt chiar medicii sancţionaţi de DSP, potrivit digi 24.

Ancheta desfăşurată de Direcţia Sănătate Publică Gorj a atras după sine şi ultimele măsuri în ceea ce priveşte cadrele medicale implicate în această situaţie. De departe, cea mai serioasă sancţiune a primit-o directorul medical al serviciului de ambulanţă, care va fi destituit pe motiv că nu a gestionat bine această situaţie.

Medicul care ar fi trebuit să însoţească ambulanţa de la Târgu Jiu la Bumbeşti – Jiu, unde se afla gravida, a primit o amendă de 2.000 de lei, iar şefa de tură a serviciului de ambulanţă a primit, de asemenea, o amendă de o mie de lei. 

Nici managerul serviciului de ambulanţă nu a scăpat basma curată, el a primit un avertisment. Un avertisment a primit şi medicul de la spitalul din Bumbeşti – Jiu, unde gravida a fost prima dată, pe motiv că nu a întocmit actele necesare pentru ca gravida să ajungă la spitalul din Craiova.

Săptămâna trecută, o femeie din Bumbeşti-Jiu a aşteptat două ore pentru o ambulanță. Femeia era însărcinată cu gemeni în luna a șaptea și avea sângerări și contracții. Medicii de aici au cerut ca o salvare de la spitalul din Târgu Jiu să vină să o preia pe pacientă, însă ambulanţa s-a lăsat aşteptată.