26 iunie 2022

Directorul Centrului de eLearning UPT, dr. Diana Andone, a primit premiul pentru excelenţă în leadership educaţional al IEEE Education Society

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premiul „Distinguished Chapter Leadership” al IEEE Education Society a fost acordat în 2021 directorului Centrului de ID/IFR şi eLearning al Universităţii Politehnica Timişoara – dr. Diana Andone – pentru promovarea şi implementarea activităţilor de e-learning, dar şi pentru contribuţiile inovatoare în educaţia digitală şi promovarea în România a Asociaţiei IEEE. Distincţia este acordată anual membrilor care, pe o perioadă susţinută de timp, au adus o contribuţie excepţională în educaţie la nivel internaţional.
Factorii în baza cărora s-a acordat distincţia au fost rolurile de conducere şi calitatea conducerii, care au oferit o contribuţie inovatoare, inventivă şi/sau importantă unui capitol local al IEEE Education Society pe o perioadă susţinută de timp. În justificarea premiului, IEEE Education Society a menţionat seria de lucrări şi contribuţii la dezvoltarea de politici, metode şi resurse de educaţie digitală, în special pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei în ştiinţă, tehnologie, inginerie, promovarea educaţiei deschise şi a influenţării educaţiei pentru zeci de mii de educatori şi tineri în România şi Europa.

Premiul este oferit de IEEE Education Society şi constă într-o plachetă, un certificat şi participarea la ceremonia de înmânare a premiului de la Conferinţa „Frontiere în Educaţie” (Frontiers in Education – FIE), care va avea loc toamna următoare la Uppsala, Suedia.

„Acest premiu este o onoare pentru mine, pentru echipa din UPT care dezvoltă educaţia digitală şi pentru Universitatea Politehnica Timişoara. Le mulţumesc celor care m-au nominalizat şi susţinut: prof. Cristian-Gyozo Haba, Chair IEEE Education Romania, prof. Elena Helerea, Chair IEEE Women in Engineering Romania, Prof. Demetrios Sampson, University of Piraeus IEEE Golden Core Member, prof. Radu Vasiu, Universitatea Politehnica Timişoara şi prof. Russ Meier, Milwaukee School of Engineering USA, prof. Rob Reilly, MIT, USA”, a spus dr. Diana Andone.

Institutul Inginerilor Electrotehnişti şi Electronişti (Institute of Electrical and Electronics Engineers) este cea mai mare organizaţie profesională tehnică din lume dedicată avansării tehnologiei în beneficiul umanităţii. IEEE şi membrii săi inspiră o comunitate globală să inoveze pentru un viitor mai bun, prin cei peste 420.000 de membri din peste 160 de ţări şi publicaţiile sale foarte citate, conferinţe, standarde tehnologice şi activităţi profesionale şi educaţionale. IEEE este „vocea” de încredere pentru inginerie, informatică şi informaţii tehnologice din întreaga lume. Secţiunea IEEE Education Society, înfiinţată în 1957, este una dintre cele mai vechi societăţi IEEE şi este dedicată îmbunătăţirii calităţii educaţiei inginereşti. În România, IEEE are o prezenţă marcantă în universităţi şi în industrie, cu peste 1.000 de membri şi organizează o serie de conferinţe şi activităţi.

Pentru detalii suplimentare: Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine