Publicat: 5 Februarie, 2014 - 16:18

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reţinut de miliția transnsitreană, acuzat de contrabandă. Informaţia a fost făcută publică de către directorul-adjunct al liceului „Lucian Blaga, Raisa Pădurean, pe pagina sa de Facebook.

Alături de directorul instituției au fost reținuți și contabilul, precum și șoferul unității de învățământ.

„Tiraspolul rezolvă problemele în stil criminal. Vă anunţ că directorul liceului, împreună cu contabilul şi şoferul sunt reţinuţi de securitatea tiraspoleană la intrare în satul Parcani. La rugămintea profesorilor au mers după salariu. Acum sunt învinuiţi că aduc contrabandă pe teritoriul Transnistriei. Salariul profesorilor înseamnă contrabandă pentru ei. Iată încă o dovadă despre teroarea cadrelor didactice şi a elevilor din regiune. Telefoanele lor sunt bruiate“, a scris vicedirectorul liceului, Raisa Pădureanu, pe contul ei de Facebook.

Potrivit viceministrului Educaţiei de la Chişinău, Igor Grosu, aceasta este o acţiune izolată şi face parte din arsenalul părţii transnistrene de „rezolvare“ a acestei situaţii.

„Reţinerea de astăzi vine în disonanţă cu angajamentul grupului de lucru comun Chişinău-Tiraspol, când au promis că şcolile îşi continuă activitatea. Din informaţiile noastre, directorul şcolii, contabila şi şoferul au fost reţinuţi de colaboratorii miliţiei şi ai vămii lor. Am informat Comisia Unificată de Control şi reprezentanţii OSCE, să se deplaseze la faţa locului“, a declarat Grosu.