Publicat: 27 Iulie, 2018 - 17:39

Tinerii români pot demara cariere extraordinare în lumea aviaţiei, iar Romaero a făcut deja peste 200 de angajări şi vrea să ajungă la 1.000, a declarat, vineri, Remus Vulpescu - directorul general al companiei aerospaţiale.

"Sunt cariere extraordinare pe care tinerii români le pot demara în lumea aviaţiei. La Romaero, anul trecut am făcut o promisiune şi am respectat-o. Am angajat deja peste 200 de tineri. Continuăm şi vom ajunge la cifra de 1.000 de angajări pe care am anunţat-o. La ROMATSA avem un proces de înnoire, de creştere, de dezvoltare", a spus Vulpescu, la conferinţa de presă dedicată spectacolului aviatic din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS).

Cea de-a zecea ediţie a BIAS este dedicată Centenarului României şi reuneşte anul acesta 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti din 13 ţări. BIAS 2018 este un spectacol de forţă aeriană, în care aşii aviaţiei civile şi militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia şi Lituania vor încânta spectatorii cu acrobaţii aeriene uluitoare şi demonstraţii de elită, dar şi cu aeronave expuse la sol.

Potrivit căpitanului comandor Denis Diaconescu de la Statul Major al Forţelor Aeriene, Forţele Aeriene Române participă la BIAS 2018 cu un detaşament de peste 200 de militari şi mai mult de 20 de aeronave.

"În cadrul spectacolului aerian veţi vedea exerciţii tactice la care iau parte, atât aeronave şcoală IAR 316B şi IAK-52, precum şi aeronave de transport, elicopterele IAR 330 Puma şi aeronavele de transport c27j Spartan şi C-130 Hercules, iar vârful de gamă este reprezentat de aeronavele de luptă F16 Half FALCON. În cadrul expoziţiei statice, noi vă prezentăm tehnică din dotarea Forţelor Aeriene, atât aeronave, cât şi radarul de cercetare TPS 79R şi o baterie de rachete sol-aer Hawk. La acest eveniment, alături de noi participă 12 parteneri, precum şi organizaţia NATO", a spus Denis Diaconescu.

La rândul său, cpt comandor Mădălin Cristea, a recomandat publicului să viziteze expoziţia statică, unde este amenajat un stand al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române, dedicat Centenarului Marii Uniri, un stand al Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă" din Braşov, în cadrul căruia vor fi două simulatoare de zbor, precum şi un stand al Forţelor Aeriene cu oferta educaţională.

Directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, a precizat că aeronavele vor zbura sâmbătă dimineaţa începând cu ora 9:00.

"Legat de partea de zbor, mâine, de la ora 9:00, cei care vor fi aici vor putea să vadă în aer aeronave. Vom avea un slow start cu aeronave de aviaţie generală, startul oficial fiind la ora 10:00, când aeronave F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române vor survola verticala Aeroportului Băneasa. Activitatea de zbor va continua până la apus, până la ora 21:00, cu o scurtă pauză de 30 de minute în intervalul 15:30 - 16:00. Vor fi peste 100 de aeronave în zbor, pe lângă cele care sunt în expoziţia statică, şi vor evolua de la aeronave mici, cu un motor cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercules din dotarea Forţelor Aeriene Române. Pe lângă participanţii tradiţionali - Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, Iacării Acrobaţi, Jurgis Kairys - vom avea alături de noi invitaţi din Austria - care vin cu şapte aeronave, aeronave rare, istorice, deosebite, inclusiv un elicopter de acrobaţie, şi vom avea evoluţii individuale de acrobaţie de aeronave de luptă. Vor fi două avioane gripen, unul din Cehia, unul din Ungaria, un F-18 din Spania şi un Saab din Austria. Probabil cele mai apreciate evoluţii vor fi cele două formaţii cu avioanele active White Red Sparks din Polonia, cu şase aeronave, şi Turkey Stars, care vin a treia oară alături de noi", a detaliat George Rotaru.

Tag-uri Institutii: