Publicat: 1 Iulie, 2015 - 18:37
A disparut cu tot cu cele 90 milioane euro "imprumutati' de la Ghita!

Directorul general al postului televizat România TV, Alexandru Iacobescu, un apropiat al deputatului Sebastian Ghiță, va fi adus cu mandat la audieri la sediul DNA Ploiești.

Iacobescu trebuia să fie audiat ca martor în dosarul în care este urmărit penal Sebastian Ghiță, însă directorul RTV nu s-a prezentat la DNA la ora stabilită de procurori și nici nu a fost găsit la locuința sa. 

Astfel, Iacobescu va fi adus cu mandat la audieri într-o altă zi.

Potrivit unei declarații de avere a lui Sebastian Ghiță, acesta i-a împrumutat lui Alexandru Iacobescu suma de 90 de milioane de euro.

La sediul DNA a fost audiat și fratele mai mic al lui Alexandru Iacobescu, Vlad Iacobescu, în calitate de administrator al societății care deține licența pentru televiziunea Prahova TV.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum și poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 51 de societăți comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiță.

Sechestrul se aplică până la concurența sumei de 129.343.768 lei, cu excepția fondurilor alocate plății salariilor angajaților și celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.