Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 14:27
Share

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a verificat situația de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț unde conducerea unității anunța ieri că nu mai face față numărului mare de cazuri de COVID-19. În cursul serii de ieri directoul Spitalului a fost demis. Ministrul a spus că dacă va fi nevoie va fi introdusă conducere militară și la spitalul din Neamț.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că dacă va fi nevoie va fi introdusă conducere militară și la spitalul din Neamț. „Trebuie să luăm măsuri ca spitalul din Piatra Neamț să nu ajungă ca cel din Suceava”. În plus, Tătaru a spus că numărul cazurilor va scădea în iunie.

„Fiecare unitate este evaluată individual și dacă este nevoie introducem conducere militară. Trebuie să luăm măsuri ca spitalul din Piatra Neamț să nu ajungă ca cel din Suceava. În acest moment având un număr mic de pacienți sunt destui medici. Ținem o parte din echipa de rezervă”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a adăugat că urgența pacenților infectați cu Covid-19 va fi clasificată în așa fel încât să poată fi folosit tot personalul medical.

„Avem o estimare că în a doua jumătate a lunii aprilie să avem un vârf. La începutul lunii iunie sperăm să avem o scădere a cazurilor”, a conchis Tătaru.

Tag-uri Nume: