Publicat: 24 Iunie, 2014 - 09:09

Site-ul de meta-căutare pentru hoteluri DirectRooms anunţă lansarea opţiunilor de căutare în mai multe limbi, adăugând limba română platformei sale.

Conform ultimelor statistici primite de la Institutul Naţional de Statistică, 100.000 de români călătoresc între graniţele ţării în fiecare an şi 4,6% din publicul român călătoreşte în străinătate.

Italia, Grecia, Spania, Franţa, Austria, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Statele Unite ale Americii şi Moldova se numără printre primele 10 destinaţii favorite ale românilor pentru călătoriile în străinătate.

Acum există un site dedicat în limba lor, unde o căutare simplă conduce la cele mai bune oferte hoteliere disponibile din peste 270 de site-uri. Ofertă de preţ în timp real şi cele mai bune reduceri disponibile de la peste 253.000 de hoteluri.

"Echipa noastră de vorbitori nativi de limba română a lucrat la traducerea şi localizarea conţinutului de meta-căutare pentru a-i optimiza acurateţea", a afirmat Alex Lotz, Directorul Administrativ al DirectRooms. "Nu mai există omisiuni datorate traducerii pentru utilizatorii noştri români din întreaga lume", a adăugat Lotz.
Lansarea versiunii în limba română face parte din extinderea DirectRooms pe piaţa internaţională. Aceasta va fi îmbunătăţită prin atingerea unui număr de 34 de limbi în următoarele câteva luni.

Obiectivul principal al DirectRooms este de a oferi călătorilor ce fac rezervări fie pe plan intern, fie internaţional, un site complet cu oferte de preţ nepărtinitoare pentru camerele de hotel.

Numărul utilizatorilor de internet creşte în România şi în prezent a ajuns la 9,6 milioane, conform Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU).

Lotz a declarat că "Noi ne dorim să ne creştem cota de piaţă în ţările unde rezervarea online a călătoriilor este în dezvoltare; prin adăugarea limbii române am ajuns de fapt la un nou public ce poate atinge circa 10 milioane de utilizatori de internet, cu oferte reale în limba şi moneda lor naţională."

Extinderea în limba română este cea mai recentă dintr-o serie de noi dezvoltări în cadrul DirectRooms, care a lansat recent funcţia proprie de amplasare pe hartă a hotelurilor, a adăugat recenziile de pe TripAdvisor, a inclus "Plătiţi mai târziu" - "Plătiţi acum" - "Fără card bancar" şi "Plătiţi la hotel" necesare opţiunii de rezervare, a dezvoltat o funcţie cu grile multiple pentru a selecta afişările căutării şi a integrat algoritmul de căutare "Smart Deal".

DirectRooms este un website independent de comparare a preţurilor hoteliere la nivel mondial, cu sediul în Asia şi care funcţionează online din anul 2000. Oferim clienţilor oferte nepărtinitoare şi reale de la peste  253.000 de hoteluri din întreaga lume, comparând preţurile din peste 270 de site-uri de rezervări de hoteluri, într-o căutare simplă.