Publicat: 1 Mai, 2012 - 12:30
Share

Dirijorul Voicu Popescu, personalitate remarcabilă a mişcării corale româneşti, aniversează 30 de ani de activitate printr-un concert  extraordinar ce va fi susţinut Sâmbătă, 5 Mai 2012, ora 19:00, la Sala Radio.

Pentru a marca cele trei decenii de activitate dirijorală, vor evolua pe scenă, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, formaţiile: Corul Sound al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti – cu un periplu repertorial de la sacru la profan, Corul de Copii Radio  ce propune o călătorie geografică prin cântecele popoarelor lumii, Grupa pregătitoare a Corului de Copii Radio şi lumea prichindeilor din lucrările semnate de Alexandru Paşcanu, iar la final Corul Naţional de Cameră Madrigal cu o incursiune stilistică de la genurile Renaşterii la divetismentul contemporan.

„Acest concert reprezintă un moment special în viaţa mea. Experienţa celor 30 de ani dedicaţi muzicii corale îşi va găsi împlinirea o dată cu preluarea baghetei dirijorale a Corului Naţional de Cameră Madrigal, brand artistic unic al României”, a declarat Dirijorul Voicu Popescu.

Concertul de la Sala Radio îi va aduce pe scenă pe Florina Ilie, Florin Budescu, Mihai Cîrstea, Ionuţ Popescu –solişti; Camelia Chiţibea, Raluca Ouatu – pian, Ilinca Lorentz – percuţie; Sorina Goia de la Radio România – prezentator.

Biletele se pot achiziţiona  de la Casa de bilete din str. G-ral Berthelot 60-64, telefon 021-3031428, 021-3146800.
Arta corală este o pasiune puternică pentru Voicu Popescu şi dacă în 1975 a fost angajat artist liric la Corul Naţional de Cameră Madrigal, acelaşi Voicu Popescu îi urmează astăzi maestrului Marin Constantin la conducerea celebrului ansamblu coral românesc.

Voicu Popescu este fondator şi dirijor al Grupului Coral Sound şi în prezent este dirijorul Corului de copii al Radiodifuziunii Române.