Publicat: 22 Iulie, 2012 - 18:21
Share

Prezentăm transcrierea discursului președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței, susținut în cadrul mitingului USL de la Iași:

”Domnilor președinți, doamne, domnilor miniștrii, dragi ieșeni, dragi români, este o mare bucurie ca cel mai important miting, cel mai important eveniment din toata țara, să se desfășoare în această zi la Iași.

Mai este joia viitoare ultimul mare miting la București. Precum în istorie semnalul unirii, semnalul unității poporului român plecă din nou de la Iași, precum Unirea mică se desăvârșește la București și toată țara, Ardeal, Moldova și Muntenia vor spune într-un singur glas, duminica viitoare, DA! Pentru toată lumea, DA! În unitate, DA!

Ieri, la Iași, au fost 3000 de oameni ai domnului președinte și nu a avut curajul nici măcar să... a stat doar între ei și nu a avut curajul să vadă măcar un singur ieșean, altul decât ai lui, pe nimeni. Țineți minte băile de mulțime, i-a fost frică, a venit, a stat ascuns, a mers în mijlocul alor lui și a plecat direct la București. Nu s-a întâlnit cu niciun român normal, de pe stradă, cu problemele sale, cu lipsa locurilor de muncă, cu banii tăiați, nu a avut curajul să dea ochii cu niciun român adevărat, a fost doar cu ai săi, i-a ascuns pe Udrea, a ascuns-o pe Anastase, pe Videanu.

 La Iași, am pierdut din cauza lui și a oamenilor săi Societatea de Drumuri și Poduri, am pierdut 25 de mii de locuri de muncă în patru ani, era să pierdem Fortusul, facem niște eforturi extraordinare să păstrăm Fortusul și să facem și alte locuri de muncă, este obiectivul cel mai important pentru oricare conducător, locurile de muncă si oamenii să aibă unde munci și să fie mulțumiți. Pentru asta am nevoie de muncă, de unitate, am nevoie de un guvern care să poată să fie lăsat să facă ceea ce un guvern trebuie să facă: locuri de muncă și bunăstare pentru români.

 Numai Băsescu și ai lui, din totdeauna, au vrut scandal și au vrut dezbinare între oameni, ca ei să poată conduce și fura în liniște!

Doamnelor și domnilor, dragi români , pe 29, peste o săptămână, trebuie să mergem toți așa cum este aici, au fost 3000 la Băsescu, suntem 25 de mii aici, acesta este poporul!

Să trăiți cu drag, pe 29 la vot cu toții DA. Toți care nu vor vota trebuie să știe că prin neprezentarea la vot ei îl ajută pe Băsescu. Dacă nu vor să îl ajute pe Băsescu, să meargă la vot să voteze ce vor, dar să meargă la vot.

Cu mare drag, Doamne ajută! Să trăiți!”