Publicat: 21 Iulie, 2012 - 13:30
Share
Peste tot oamenii ma intreaba: cand ne scapati odata de asta?

Transcrierea discursului susținut de liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu, la mitingul USL de la Craiova


” Vreau să vă salut pe toți cei care sunteți prezenți aici, vreau să vă spun că sunt profund emoționat că vorbesc în fața unui public atât de numeros. Nu am avut prilejul în carierea mea politică să vorbesc în fața a peste 25 de mii de oameni strânși la un miting politic și, dacă aș fi oltean, când m-aș duce diseară acasă și m-ar întreba mama cum a fost i-aș spune: muică, veniră toți oltenii!

Mai devreme, am avut o reuniune cu colegii noștri din USL, care reprezintă conducerile județelor din Oltenia, și am început prin a le spune ceea ce mi s-a întâmplat în ultima perioadă de peste un an de zile, ori de câte ori am avut prilejul să merg în locuri publice, locuri publice însemnând nu la mitinguri politice, ci alături de oameni la piață, la benzinărie, la pâine, când veneam în deplasare, când am fost de curând la Craiovași m-am oprit benzinărie sau la Slatina, peste tot oamenii mă întrebau foarte direct: când ne scăpați odată de ăsta? Când ne scăpați de Băsescu? Când ne scăpați de clica lui?

A venit momentul - și acest lucru l-ați demonstrat cu prisosință la alegerile locale când toți românii au votat pentru schimbare - a venit vremea schimbării și la Cotroceni, a venit vremea schimbării pentru că am văzut cu toții ce înseamnă regimul condus de Traian Băsescu, ce înseamnă regimul patronat de Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a angajat, nu o dată, să combată corupția în România și România a ajuns astăzi din nou pe harta Europei considerată ca țara cea mai coruptă. Toți românii au observat ce s-a întâmplat în perioada în care guvernul condus de Emil Boc și patronat de Traian Băsescu a condus România, corupția a cuprins toată țara de jos până sus. Astăzi, corupția în România nu este mai bine exemplificată decât de Udrea, de micuțul și neprihănitul Boc, cu mâna lui dreaptă Apostu, de Flutur din Moldova, de Igaș de la Arad și lista lungă, din păcate, poate să continue.

 Românii s-au săturat de o astfel de luptă împotriva corupției, în care președintele vorbește frumos, iar cei din jurul lui fură și cu stânga, și cu dreapta. A vorbit Traian Băsescu despre o justiție imparțială și independentă și am văzut cum funcționează justiția, funcționează foarte bine și îl protejează pe Băsescu în continuare, care are dosare penale, dar care se bucură de imunitate. Dar el este foarte bun să dea lecții altora, în timp ce chiar el are dosare penale care sunt blocate datorită imunității pe care i-o asigură funcția de președinte.

Am văzut ce înseamnă o Românie condusă de Traian Băsescu și în calitate de prim ministru, când el a luat cele mai importante decizii economice, și ați simțit-o cu toții pe pielea voastră: salarii tăiate, pensii înjumătățite, suferință, alocații pentru copii tăiate și lista poate să continue. Știți foarte bine că, de îndată ce Guvernul USL s-a instalat la cârma țării, am putut să luăm acele măsuri și vreau să îi aduc un mesaj de respect primului ministru Victor Ponta, care a avut curajul să îndrepte lucrurile greșite făcute de guvernul anterior. Cred că am înțeles cu toții care sunt riscurile pe care le avem cu Băsescu în continuare. Ce a reușit să facă în România cu românii a fost ură și dezbinare, a pus profesorii împotriva părinților, a pus salariații împotriva pensionarilor, toate categoriile sociale în conflict unele cu altele, aceasta este România lui Băsescu de astăzi și cred că, cu toții ne-am săturat!
Vreau să fie foarte clar ce votăm pe 29 iulie la referendum, votăm DA  pentru o altă Românie! Dacă vreți în continuare ca România noastră, a tuturor, să fie o Românie a dezbinării, a urii, a conflictelor permanente generate de președinte, atunci țineți-l în funcție în continuare!

Dacă vreți o Românie senină, o Românie prosperă, o Românie în care copiii noștri, bunicii noștri, părinții noștri să se simtă bine, să poată să trăiască liberi fără să le fie frică de cine cu cine vorbește, o Românie în care fiecare să poată să aspire la ceea ce este mai bine și să și reușească atunci votați pentru demiterea președintelui, votați ”DA” pentru viitorul României!”