1 iulie 2022

Discuții despre situaţia Lacului Tăbăcăriei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac: „Astăzi am avut onoarea să primesc vizita domnului ministru Adrian Oros cu care am discutat despre situaţia Lacului Tăbăcăriei. Hotărârea pe care am iniţiat-o şi a primit votul consilierilor, a ajuns prin intermediul Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în subordinea căruia funcţionează Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.

Am căzut de comun acord cu domnul ministru că lacul este mai important pentru constănţeni decât pentru agenţia de resort, drept urmare m-a asigurat de tot sprijinul dumnealui pentru soluţionarea preluării lacului în administrarea municipalităţii.

Lacul Tăbăcăriei a fost lăsat de izbelişte atâta amar de vreme. Am fost personal la acţiuni de igienizare a lacului înainte de a fi ales primar şi am văzut starea de degradare în care se află. Acum am posibilitatea să fac ceva în această privinţă. Am hotărât să îl preluăm pentru a repara malurile şi pentru a găsi soluţii de igienizare a cuvetei lacului şi de a o păstra curată, laolaltă cu parcul ce o înconjoară. Constănţenii au nevoie de un loc pentru a se relaxa şi de a se bucura de priveliştea unui lac curat.

Aş mai adăuga că pe acest lac se antrenează sportivii de la canotaj şi caiac-canoe care au adus atâtea medalii Constanţei şi României. Pentru ei şi pentru toţi constănţenii am iniţiat acest demers.

Aveţi încredere!”

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa