Publicat: 14 Februarie, 2014 - 17:56

O delegaţie formată din manageri ai Transelectrica şi Transgaz s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, pentru o discuţie pe tema activităţii celor două companii energetice de stat.

'Discuţiile au vizat obiectivele pe care Transelectrica şi Transgaz le au în contextul strategiei de creştere 'Europa 2020' şi al integrării pieţei europene a energiei, securitatea energetică, precum şi evoluţia şi provocările pieţei locale şi regionale. Au fost aduse în discuţie priorităţile companiilor de investiţii în infrastructura energetică românească, nevoile de integrare a sistemelor energetice de transport cu ţările vecine şi suportul Uniunii Europene în demararea şi implementarea acestor programe. (...) Vizita a fost primită cu interes de către comisar care pe parcursul discuţiilor şi-a exprimat aprecierea pentru abordarea proactivă a conducerilor celor două companii de stat în vederea realizării proiectelor de modernizare a infrastructurii de gaz şi electricitate, menţionând importanţa proiectelor întrucât România are un imens potenţial pentru a deveni un partener important şi un nod de tranzit pentru piaţă pan-europeană de gaze şi electricitate', se arată într-un comunicat de presă al Transelectrica.

Delegaţia a fost formată din preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, Petru Văduva, directorul general al Transelectrica, Ştefan Bucătaru, şi Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.