5 octombrie 2022

Discuţii româno-germane privind situaţia de securitate din Vecinătatea Estică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu a avut astăzi, 28 ianuarie 2022, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda de securitate, cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu scopul asigurării pe mai departe a unei coordonări aprofundate în plan bilateral şi în cadrul NATO.

Cu acest prilej, cei doi interlocutori au împărtăşit îngrijorarea faţă de continua deteriorare a situaţiei de securitate regională şi au subliniat necesitatea dezescaladării tensiunilor care au un impact negativ asupra securităţii europene şi euroatlantice în ansamblu.

De asemenea, a fost reiterată susţinerea pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

Secretarul de stat român şi ambasadorul german au abordat şi subiectul consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. În context, Dan Neculăescu a salutat decizia Germaniei de a contribui la consolidarea acestor măsuri, prin participarea la Poliţia Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South), un semnal important al solidarităţii aliate.