Publicat: 10 August, 2020 - 18:53
Share

O parte din naţia asta după atîtea luni de dispreţ arogant şi dispoziţii dictatoriale, date de nişte indivizi al căror "înalt profesionalism" nu-l putem verifica, pentru că nu ştim cine e Comandamentul care dispune de vieţile noastre, ştiind, spre deosebire de o parte a populaţiei acestei ţari că ei sunt în slujba noastră şi nu noi suntem la dispoziţia capriciilor lor, le poate spune acestor domni care guvernează că au încălcat legea în mai multe rînduri şi că ne pun viaţa în pericol sub ipocritul pretext că ne vor binele. Acţiunile lor nu sunt doar păguboase şi periculoase, dar ajută la comiterea mai multor infracţiuni, precum:

 

1. Atentează la dreptul nostru la sănătate şi pun în pericol vieţile multor oameni care nu numai că nu s-au infectat cu virusul, dar au şi respectat măsurile demente ale autorităţilor de tot felul pentru că: 1) în ambiţia lor oarbă de a face pe stăpînii au internat "asimtomatici", pe baza unui test care ulterior s-a dovedit că a dat un rezultat fals şi , nerepetîndu-l imediat întrucît omul nu avea niciun simtom ar fi trebuit sa le ridice un semn de întrebare, au infectat oameni sanătoşi băgîndu-i în spitale, intrînd astfel sub incidenţa Codului Penal. atît pentru zadarnicirea luptei cu virusul, cît şi pentru lipsire de libertate. 2) au neglijat, ca să nu spunem altfel, bolnavii cu boli cronice, care, datorită blocării spitalelor pentru bolnavi cu covit 19, nu au mai avut unde se trata. 3) nu au oferit posibilitatea testării gratuite a tuturor celor care doreau sa o facă, dar nu aveau bani, fiind insă platitori de asigurări medicale, testînd pe criterii doar de ei ştiute şi împiedicîndu-i pe cei care , orientîndu-se după practicile din alte ţări, voiau să ajute cu aceste testări.

 

2.Incălcarea fără drept a unor drepuri şi libertăţi ale oamenilor, fără a exista justificarea unor astfel de restrîngeri  Acesta cu toate avertismentele Curţii Constituţionale . Chiar şi după ce au fost atenţionaţi au continuat cu dispoziţiile neconstituţionale, mergînd pîna la instigarea cetăţenilor să nu respecte dispoziţiile Curţii.

 

3.Inducerea fricii invocînd argumente nereale, atît despre boală, despre care se pare că nu ştiu absolut nimic, regulile limitîndu-se la 3, spălat pe mîini, mască şi păstrarea unei distanţe relative (intre 1 şi 3 metri duă plac) , de la începutul unei pandemii nedeclarată niciodată cu acte în regula cît şi despre numarul de infectări.

 

4. Atentat la siguranţa naţională prin blocarea activităţilor economice, cu consecinţe dramatice pentru populaţie, mult mai grave decît s-a dovedit a fi virusul pina în acest moment fara ca o astfel de blocare să fie cu adevărat necesară. În plus o totală lipsa de masuri raţionale şi eficiente, de coordonare, şi de atragerea colaborării populaţiei în gestionarea pandemiei.

 

5. Alte fapte care pot cădea sub incidenţa Codului Penal cum ar fi : achiziţionarea la preţuri uriaşe a unor aparate şi materiale sanitare, neutilizarea unor aparate de urgentă necesitate prin nepunerea lor în funcţie, punerea în circulaţie a unor măşti şi materiale sanitare neconforme, cu riscul de a înbolnăvi oamenilor, manipularea cifrelor privind bolnavii şi mortii în urma pandemiei, la morţi fiind trecuti şi oameni care nu avuseseră covid, iar la declararea numarului de infectaţi neprecizîndu-se cîţi au fost şi au rămas asimtomatici, cîţi s-au îmbolnăvit ulterior şi ce forma a avut boala, cîţi au decedat fără să fi avut nici o altă boală şi cărora, complicaţiile infectăti cu virusul doar le-au grăbit sfîrșitul.

 

Ar mai fi multe de observat, dar acestea ar fi suficiente pentru a le cere socoteală celor care vor "dictarura medicala"  cum se exprima recent un manager de spital, care ar fi trebuit deja să îşi prezinte demsia sau sa fie dat afară.

 

Ciprian Pop