Publicat: 8 Ianuarie, 2018 - 13:12

Cei mari, dar mai ales cei mici, s-au distrat de minune în acest weekend pe pârtiile complexului Arena Platoș Păltiniș
►    Din cauza lipsei zăpezi în fun-park, evenimentele programate weekendul viitor se amână până pe 10 februarie.

    Primul weekend al noului an a fost un nemaipomenit prilej de distracție pentru familiile ce au urcat în complexul de ski și snowboard Arena Platoș din Păltiniș. Anul a început cum nu se poate mai bine pentru cei mici. Concursul de sanie, ajuns la cea de-a șaptea ediție, a inclus începând de anul acesta și categorii dedicate celor mai mici. De departe, cea mai distractivă categorie a fost a copiilor între șase și nouă ani, care au putut concura alături de părinții lor pe sanie, iar cea mai disputată, desigur, categoria adulților. Clasamentul adulților, atât la fete cât și la băieți, a fost dominat de sibieni. La copii, în schimb, concurenți din Cluj și Mureș au reușit să urce pe podium. 
Rezultate concurs de săniuțe:
Adulți bărbați:
Locul I – Florin Cojenel – Sibiu
Locul II – Mihai Drăghici – Sibiu
Locul III – Nicolae Gligor – Sibiu
Adulți femei:
Locul I – Corina Țiglaru – Sibiu
Locul II – Georgeta Mihăilă – Sibiu
Copii băieți:
Locul I – Tudor Vasiu – Sibiu
Locul II – Darius Balint – Cluj
Locul III – Raul Șerban – Sibiu
Copii fete:
Locul I – Maria Șerban
Locul II – Maisa Hamdan – Cluj
Locul III – Georgiana Șopterean – Mureș   

    Duminică, cei mici s-au distrat din nou în familie, la Family Race, evenimentul care reunește an de an familiile îndrăgostite de sportul de iarnă. Cum mulți dintre copiii înscriși în acest concurs practică schiul constant, unii chiar la nivel de performanță, concursul familiilor ascunde o rivalitate amicală ce, o dată pe an, iese la iveală pe pârtie. La start s-au înscris 17 echipe, fiecare formată din trei membri ai familiei, fie un adult și doi copii, fie doi copii și un adult. Traseul de slalom uriaș a fost amenajat pe pârtia B iar marcajul și deschiderea concursului au fost făcute de Sebastian Barbu, multiplu campion național de ski. Pe o vreme excelentă, cei mici au fost de multe ori mai competitivi decât părinții și nu o dată, cei mici i-au „certat” pe cei mari pentru greșelile făcute pe pârtie. „Ne bucurăm de participarea, în premieră, a multor familii de schiori cu palmares în lumea schiului de performanță. Am avut și familii care au venit cu copiii pentru primul lor concurs și am înregistrat o premieră, prima familie ce a concurat integral pe snowboard”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș. Competiția a fost câștigată de familia Trifu, urmată de familiile Cercel și Fuchs, cu toții obișnuiți ai podiumurilor Family Race.

Evenimentele din weekendul următor se amână
Din cauza lipsei zăpezii naturale în fun-park dar mai ales a temperaturilor ridicate din ultimele zile și a prognozei nefavorabilă pentru producerea zăpezii, cele două evenimente programate să aibă loc weekendul următor se vor amâna. Skier & Boarder Cross și Mountain Winter X-Cross au fost reprogramate pentru 10 februarie, în cazul în care atunci va fi suficientă zăpadă pentru amenajarea traseului. Pe pârtii, condițiile de ski sunt foarte bune iar traseele se amenajează zilnic.

Tag-uri Nume: