13 august 2022

Distrugerea sistematică a agriculturii europene

gandac pixaby
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Agricultura europeană este „în comă” de mulți ani și asta, din cauza unor așa-zise „politici europene” prost gândite, terminând cu cea mai mare idioțenie a tuturor timpurilor, agendă 2030, care ne pregătește, nici mai mult, nici mai puțin decât…ciorba de gândaci!
Prima s-a numit PAC (politica agricolă comună), iar acum „Green New Deal”. Înainte era „justificată” de o anumită politică economică și acum din motive pseudo-ecologice, dar este mai mult la fel: o criză de supraproducție care nu se poate rezolva decât cu distrugerea mediului rural.
Nu mai poluează doar industria, ci și mediul rural! În curând, cine știe, vom polua noi, oamenii, fiindcă râdem și respirăm… Obiectivul Uniunii Europene este distrugerea a 10% din terenurile agricole. Un sfert dintre ele trebuie convertite la agricultura ecologică.
Guvernul britanic plătește 100.000 de lire sterline fermierilor care își abandonează fermele  și, așa cum am văzut deja,  în Olanda,  guvernul vrea să distrugă o treime din instalațiile agricole.
În Austria, tot mai mulți fermieri își abandonează fermele, în tăcere și neobservați. Ei au fost trădați de așa-zișii lor reprezentanți ai Uniunii Fermierilor Creștin Democrați.
Lupta împotriva politicilor de mediu de la Bruxelles a devenit o problemă de viață și de moarte, în timp ce supermarketurile încep să elimine produsele agricole tradiționale, animalele și legumele, pentru a le înlocui cu insecte și viermi „bogați în proteine”.
Comisia Europeană începe să vorbească despre „Farm to Fork”: de la câmp la masă, și vinde tâmpenii pseudo-stiintifice ca o încercare de a face sistemele alimentare „echitabile, sănătoase și respectuoase cu mediul”.
Agricultura europeană trebuie să reducă la jumătate utilizarea îngrășămintelor, pesticidelor și produselor de protecție a plantelor. În urmă cu doar câteva zile, Germania a acceptat regulile europene privind nitrații.
Dacă solul are mai puțini nutrienți, randamentul la hectar va fi și mai mic, agricultura europeană va fi mult mai puțin profitabilă decât este deja, va avea nevoie și de mai multe subvenții… sau va fi lăsată să moară de foame.
La Bruxelles se uită doar la cifre și nu și-au dat seama că, calitativ, cartofii și roșiile sunt mult mai importante decât telefoanele mobile.
Ciprian Pop