Publicat: 12 Iunie, 2015 - 13:05
Share

Procurorii DNA l-ai reţinut pentru 24 de ore pe Metescu Gheorghe Cosmin, funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, prins în flagrant în timp ce lua mită. 

     În ordonanța de reținere, procurorii arată că în cursul anului 2015, Metescu, în calitate de funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, a pretins - prin intermediari - suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

     Concret, proprietarii erau interesați ca suprafața de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria "spații verzi".

     La data de 11 iunie 2015, Metescu a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectivă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

     În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

     Metescu urmează a fi prezentat astăzi, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.