Publicat: 19 August, 2015 - 19:11
Share

Direcția Națională Anticorupție a clasat plângerea penală depusă  de Klaus Iohannis, în septembrie 2014, împotriva lui Liviu Dragnea, în care îl acuza de abuz în serviciu cu privire la ordonanța traseiștilor.

Iohannis îl acuzase pe Dragnea că a inițiat Ordonanța nr. 55, care a permis aleșilor locali să migreze la alte partide fără a-și pierde funcțiile.

„Din verificările efectuate la Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Justiţiei a rezultat faptul că din punct de vedere al îndeplinirii procedurii de adoptare a acestei ordonanţe, au fost respectate toate condiţiile de formă şi fond și au fost obţinute avizele necesare din partea autorităţilor abilitate să avizeze acest act, respectiv au fost obţinute avize din partea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, Consiliului Legislativ şi al Ministerului Justiţiei. Față de cele constatate în cauză nu se conturează elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei, deoarece fapta nu există. Soluţia a fost comunicată părţilor interesate, iar faţă de aceasta nu a fost depusă plângere,” a transmis DNA pentru România TV.